< Konak Belediyesi Karantinayı İzinden Kesiyor

Konak Belediyesi fen işlerinde koronavirüs vakaları artıyor. İşçiler yaygın test yapılmasını istiyor. Belediye koronavirüs karantina süresini izinlerden kesiyor.

İzmir'de Konak Belediyesi'ndevfen işleri şantiyesinde çalışan işçiler 33 kişinin Covid-19’a yakalandığını belirtirken, yaygın test yapılmasını istiyor.

Şantiyede örgütlü olan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ise zorunlu işler dışında tüm alanların kapatılması gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık 120 işçinin çalıştığı şantiyede son bir haftada vaka sayılarında artış yaşandığını söyleyen işçiler, 33 kişinin evde karantinada olduğunu ekledi. Yaygın test yapılmasını talep etmelerine rağmen kendi imkanlarıyla test yaptırabildiklerini belirten işçiler, artışın yalnızca fen işleri şantiyesinde olmadığını, belediyeye bağlı diğer birimlerde de vakaların artığını söyledi.

Şantiyede, maske konusunda sorun olmadığını ancak mola yerlerinin ortak, bazı ekiplerin de yan yana çalıştığını belirten işçiler, “Elektrik ekibi bir işe çıktığında 4-5 kişi çıkıyor, biri pozitif olsa diğerleri de oluyor çünkü hep beraber çalışıyorlar. Şantiyenin kapanması mümkün değil biz de biliyoruz. Pozitif olanlar yıllık iznin kullanıyor. Kendi imkanlarımızla test yapıyoruz ya da şefe ilettiğimizde o gönderiyor test yaptırmaya ama sonuçta test olamayanlar da var” diyerek durumlarını aktarıyor.

Şantiyeden bir işçi ise “Fen işleri ve temizlik işleri buranın bel kemiği, kapanmaz ama en azından test yapan bir ekip gelse, test sonucu çıktıktan sonra da ona göre çalışırız. Test yaptırdıktan sonra sonucu beklemeden çalışmaya devam ediliyor” dedi.

Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara artık her yerde vakaların arttığına dikkat çekerek endişelendiklerini belirtti. En başından beri konfederasyon olarak da “Zorunlu işler dışındaki tüm alanlar kapanmalı” çağrısı yapmaya devam ettiklerini söyledi.