< < Adana'da KHK'lı Sağlık Emekçileri İçin Eylem

KESK Adana Şubeler Platformu, Atatürk Parkı'nda açıklaması yaparak KHK ile ihraç edilen sağlık emekçilerinin işlerine iade edilmesini istedi.

KESK Adana Şubeler Platformu, "KHK Karanlığına Teslim Olmayacağız" diyerek Atatürk Parkı'nda basın açıklaması yaptı." Oyalama İşkencesine Son Verilmeli, OHAL Komisyonu Derhal Lağvedilmeli" yazılı pankartın açıldığı eylemde basın açıklamasını Murşit Enis Akyüz okudu.

 

"Hangi Reform Önce KHK Zulmünü Bitirin"

Binlerce kamu emekçisinin, masumiyet karineleri ihlal edilerek KHK ile görevlerinden uzaklaştırılıp, yaşamlarının alt üst edildiğini ifade eden Akyüz, "Yıllardır OHAL komisyonlarından çıkacak kararı bekleyen mağdurlar varken hangi reform, hangi düzenlemeden bahsediyorsunuz? Önce bu zulmü bitirin ki samimiyetinize inanalım. Sonra hep beraber bağımsız adaleti tesis edelim" diyerek 'yargıda reform' söylemlerini hatırlattı.

İktidarın pandemi ile mücadelede başarısız olduğunu, ekonomik kriz yaşayan halkın desteklenmediğini belirten Akyüz, iktidarın pandemiyi yönetmek yerine algıyı yönetmeye çalıştığını söyledi.

 

"Halk Salgınla Baş Başa Bırakıldı"

Halkın salgın ile baş başa bırakıldığını vurgulayan Akyüz, "Cumhurbaşkanı yaptığı son açıklama ile sorumluluğun birinci derecede Bilim Kurulu'na ait olduğunu söylemiş, vatandaşlara da tedbirlere uymadıkları nedeniyle sitem etmiştir. 18 yılın sonunda halka verilen İBAN ve şimdiki bu sitem, aslında tükenmişliğin ve yönetememenin bir nevi itirafıdır" dedi.

 

"Sağlık Emekçileri Görevlerine İade Edilsin"

Ekonomi yönetimdeki beceriksizlik ve liyakatsizlik nedeniyle sokağa çıkma yasağı kararı alınmamasını eleştiren Akyüz, "İktidar patronları kurtarma refleksi ile halk sağlığını hiçe sayarak 'yeni normal yaşama' geçmiştir. Gerekli tedbirler alınmamıştır. Bunun sonucu virüs önü alınmaz şekilde yayılmış, can kaybı artmış; rakamlar ile oynayarak bunu saklamaya çalışmışlardır. Hemen herkesin etrafında gördüğü pozitif hastalar ile bir tanıdığını kaybettiği gerçeği ile yüzleşen toplum için Sağlık Bakanı'nın verdiği sayılar bir anlam ifade etmez olmuştur. Zaten belirli saatlerde uygulanan manasız yasaklar ile virüsü önlenemeyeceği için sayılar üzerinde oynanmasına rağmen sürekli artmaktadır. Bu bağlamda sağlık sisteminde personelinin yetersizliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Sağlık emekçileri tükenmişlik içerisindedir" dedi.

 

"KHK'lı Meslektaşlarımızın Tecrübelerinden Yaralanmalıyız"

Sağlık emekçileri içerisinde pozitif vakaların aşırı artmakta, can kayıplarının haberlerinin ardı ardına gelmekte olduğuna dikkat çeken Akyüz, "KHK ile ihraç edilen sağlık emekçilerinin desteğinden ve tecrübelerinden mahrum kalınmaktadır. Mevcut personel bile yetersiz iken KHK ile ihraç edilen sağlık emekçilerinin ne kadar önem arz ettiği ortadır. Haklarında herhangi bir hukuki karar olmayan KHK'li sağlık emekçileri derhal görevlerine iade edilmeli ve salgın ile mücadelede her daim göreve hazır olan arkadaşlarımız ile omuz omuza mücadele vermeliyiz, onların tecrübelerinden yararlanmalıyız."

 

"Karanlığa Teslim Olmayacağız"

Beğenmediği her sesi susturmaya çalışan hiçbir iktidarın uzun vadede amacına ulaşamadığını belirten Akyüz, sözlerini "Herhangi bir suçu olmadığı hâlde keyfiyet sonucu işlerinden uzaklaştırılan KHK'li emekçilerin işlerine döneceğini biliyoruz. Haklı olduğumuzu, hakkımızı sokaklarda, meydanlarda alacağımızı da biliyoruz. O yüzden hukukun üstün olduğu, masumiyet karinesinin lafta kalmadığı, tüm vatandaşların eşit olduğu, adil ve özgür bir demokrasinin olduğu bir ülke için mücadelemizi sürdüreceğiz. KHK karanlığına teslim olmayacağız, KHK'ler gidecek, biz kalacağız" dedi.