< Metal İşçilerinin Ankara Yürüyüşü Başladı

İşten çıkarma ve ücretsiz izin saldırılarına karşı Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerin Ankara yürüyüşüne başladı.

Ankara yürüyüşü gerçekleştirecek metal işçilerinin yürüyüşüne dün polis saldırmış işçilerle birlikte 98 kişi gözaltına alınmıştı.

Bugün sabah 10.00’da Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi önünde yapılan açıklama sonrasında 20 kişiden oluşan grup Ankara yürüyüşüne başladı.  

Sendika binasından çıkan işçiler basın açıklaması gerçekleştirdiler. Yapılan açıklamada gerçekleşen saldırı süreci anlatılarak mücadeleden vazgeçilmediği vurgulanıken, Systemair HSK’da 12 işçinin daha ücretsiz izne çıkarıldığı hatırlatıldı.

Yürüyüş eylem yasağına ilişkin ise işçiler Valiye “Organize Sanayi Başkanı olmanız size patronlara ayrıcalıklı davranmanızı mı gerektiriyor?” diye sordu.

İşçiler açıklamada "Dün yaşadıklarımız sonucunda bizlerinde girişimleri ile belli bir uzlaşma sağlandı. Bugün belirli sayıda arkadaşımız ile yürüyeceğiz. Biz belirli bir süreyi yürüyeceğiz. Sonra İLO’ya geçeceğiz. Sonra bakanlığa geçeceğiz” dedi.

Açıklamada Arzu Çerkezoğlu ise konuşmasında metal işçilerinin baskılara ve saldırılara karşı vazgeçmediğini ve dünya içi sınıfına umut olduklarını söyledi.

Açıklama boyunca “Direne, Direne Kazanacağız”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “İşçiler Açken, Patronlara huzur yok”, “Patronların Kölesi Olmayacağız”, “Gün Gelecek Devran Dönecek Patronlar İşçiye hesap verecek”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları atıldı.

Açıklamanın ardından işçiler sloganlar ve alkışlarla yürüyüşe başladı.