< Systemair HSK'da Ücretsiz İzin Saldırısı Sürüyor

Systemair HSK fabrikasında Birleşik Metal-İş'e üye olan 12 işçi sendikadan istifaya zorlandı. İşçiler istifa etmeyünce üzerine ücretsiz izne çıkarıldı.

Kocaeli Dilovası'nda bulunan Systemair HSK fabrikasında DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasına üye 12 işçi, fabrika patronu tarafından tek tek görüşmeye çağırıldı. Patron, işçilere sendikadan istifa etmeleri ya da tazminatlarını alarak işten ayrılmaları yönünde baskı yaptı. İşçilerin bu dayatmayı kabul etmemeleri üzerine Systemair HSK patronu 12 işçiyi birden ücretsiz izne çıkardı.

Systemair HSK fabrikasında 1 ay önce de yine Birleşik Metal-İş üyesi işçiler ücretsiz izne çıkarılmıştı. Bugün aralarında Systemair HSK işçilerinin de olduğu metal işçileri ücretsiz izin dayatması ve işten atma saldırısına karşı Gebze'den Ankara'ya yürümek isterken, polisin saldırısı sonucu 98 kişi gözaltına alınmıştı.