< "Önüne Geçilmesi Gereken Çalışma Haklarını Gasp Eden Patronlardır"

Birleşik Metal İşçileri Sendikası, Gebze'de metal işçilerine yapılan polis saldırısı ve gözaltılarla ilgili açıklama yaparak "Hakkını arayan işçinin önüne geçilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

İşten atma, ücretsiz izine çıkarma, sendikal örgütlenmenin engellenmesine karşı Ankara'ya yürümek isteyen metal işçilerine yapılan polis saldırısı ve 98 kişinin gözaltına alınmasının ardından Birleşik Metal İş Sendikası Yönetim Kurulu bir açıklama yayınladı.

İşten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan üyelerimizle yapılacak Ankara yürüyüşüne polis saldırısıyla sendikanın Genel Başkanı dahil 99 işçi ve sendika temsilcisinin gözaltında olduğu belirtilen açıklamada "Sendikamızın Gebze Şube binası abluka altında. Giriş çıkış engelleniyor" denildi.

 

"Hakkını Arayan İşçinin Önüne Geçilmesine İzin Vermeyeceğiz"

"Sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin aylardır süren mücadelesini ve taleplerini duymayan iktıdar patronların talimatıyla hareket ettığıni bir kez daha gösterdi" denilen açıklamada hukuksuz bir şekilde işten atılan, ücretsiz izne çıkarılarak cezalandırılmaya çalışılan üyeleriyle Gebze'den Ankara’ya yapılacak yürüyüşe polisin saldırdığı, çok sayıda işçinin yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Aralarında DISK yöneticilerinin de bulunduğu 99 kişinin gozaltına alındığı, sendikanın Gebze Şube binasının polis ablukası altında olduğu, binaya girişler ve çıkışların engellendiği belirtildi.

 

"Gözaltına Alınanlar Serbest Bırakılsın"

Kocaeli Valisi'nin yürüyüşten iki gün önce, bir Pazar günü salgın tedbirlerinin arkasına saklanarak kent genelinde almış olduğu yasaklama gerekçe gösterilerek izin verilmeyen Ankara yürüyüşüne yapılan bu saldırı kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada "Önüne geçilmesi gereken, hakları ellerinden alınmış, sendikalaşmaları engellenmiş, ücretsiz izin ile cezalandırılmış işçiler değil, hukuku, yasaları, en temel insan haklarını, çalışma hak ve hürriyetini her fırsatta çiğneyen işverenlerdir.

Göz altına alınan sendikacı ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır.

Patronların dayatmaları değil, işçilerin talepleri dikkate alınmalıdır" denildi.