< Metal İşçilerine Polis Saldırısı 10 Gözaltı

İşten atma ve ücretsiz izin saldırılarına karşı Ankara'ya yürümek isteyen birleşik Birleşik Metal İş Sendikası üyesi metal işçilerine polis saldırdı 10 kişi gözaltına alındı.

Birleşik Metal-İş'e üye olduktan sonra işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur Süspansiyon işçileri, Ankara'ya yürümek üzere sendikanın Gebze 1 Nolu Şube binası önünde toplandı.

Birleşik Metal-İş Sendikasının Gebze 1 No'lu Şube binasının önünde toplanan işçiler "Sendikalaşma Hakkı İstiyoruz" pankartı açtı. Yürüyüş dolayısıyla sendika binası çevresine çok sayıa çevik kuvvet ekipleri ile ablukaya alındı.

Birleşik Metal İş Sendikası'nın Ankara'ya yürüyeceklerini duyurmasının ardından Kocaeli Valiliği koronavirüs tehlikesini gerekçe göstererek bir ay boyunca eylem ve etkinlik yasağı getirmişti.

İşçiler bunun işçilerin hak arama mücadelesine yönelik bir yasaklama olduduğunu beliterek yürüyüş için Birleşik Metal İş Sendikası'nın Gebze 1 Nolu Şubesi önünde toplandı.

Polis işçilerin yürüyüşüne engel olunca işçilerle polis arasında arbede yaşandı. İşçilere saldıran polis aralarında dayanışmaya gelenlerin de olduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

İşçiler sık sık "İşçilere Değil Patronlara Barikat", "İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları attı.

Polis saldırısı ve gözaltılar gerilimi daha da yükseltti. İşçiler "Baskılar Gözaltılar Bizi Yıldıramaz", "Gözaltılar Serbest Bırakılsın", Zam Zulüm İşkence İşte AKP" sloganları attı.

Barikat önünde açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, polisin kendilerini sıkışık bir alanda toplanmaya zorladığını, koronavirüs önlemlerini ihlal edenin polis olduğunu belirtti. Serdaroğlu, "Biz haklıyız şu anda. Biz işten atılan arkadaşlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz.

İşverenlere karşı bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Biz haklı olarak yürüyüşümüzü yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Adnan Serdaroğlu yaşanan işten atma, ücretsiz izin ve sendikalaşma saldırılarına ilişkin konuşma yapıyor. Serdaroğlu konuşmasında metal işçilerinin Ankara'ya yürüyüşünün engellenmesi halinde iş durduracaklarını ifade etti.

Polisin işçileri dağıtma çabasına rağmen işçiler sendika binası önünde sloganlarla bekleyişini sürüyor