< Bimeks İşçilerine Polis Saldırısı 5 Gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan BİMEKS işçilerine yine polis saldırdı ve 5 kişi gözaltına alındı.

Elektronik cihazlar satan BİMEKS mağazalarında çalışan ve tazminatları ödenmeyen işçiler devam ediyor.

BİMEKS İşçileri, patronlardan Vedat Akgiray'ın öğretim görevlisi olarak çalıştığı Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yaparak alacaklarının ödenmesini istedi.

"Vedat Akgiray Ders Verme Hakkımızı Ver" yazılı pankart açarak basın açıklaması ve oturma eylemi yapan işçilere oturma eylemi yapamayacakları söylenerek yine çevik kuvvet polisi tarafından etrafları çevrildi.

BİMEKS işçileri Boğaziçi Üniversitesi yönetiminin, çalıştırdığı işçilerin haklarını ödemeyen Akgiray'ın üniversitede ders vermesinin etik olmadığına dikkat çekerek, görevinden alınması ya da işçilerin haklarını ödemesi yönünde baskı yapmasını istiyorlar.

Oturma eylemine izin vermeyen polis basının görüntü almasını da engellemeye çalıştı. Polis saldırısında BİMEKS işçileri Bünyamin Bilikci, Leyla Akıncı, Adem Demir ve Umut-Sen Sözcüleri Başaran Aksu ile Betül Celep gözaltına alındı.

BİMEKS işçileri "Buraya bir yetkili gelsin sorunumuzu dinlesin istiyoruz. Biz burada hırsızları teşhir ediyoruz. Belgeleri var diyoruz. Ama hırsızlar değil hakkımızı arayan biz gözaltına alınıyoruz. Asla vazgeçmeyeceğiz. Yine geleceğiz" dedi.