< < KESK'ten 7 İlde KHK Eylemi

KESK, Adana, Adıyaman, Antalya'da, Antep Balıkesir, Manisa ve Kayseri'de KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesi talebiyle eylem yaptı.

KESK, Adana, Adıyaman, Antalya'da, Antep Balıkesir, Manisa ve Kayseri'de "OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Derhal Lağvedilsin KHK ile İhraç Edilenler Göreve İade Edilsin" talebiyle basın açıklamaları yaptı.

Adana'da Atatürk Parkı'nda yapılan eyleme Adana KHK Platformu, İHD ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fatma Sarıoğuz Güney, ihraç kararlarına karşı hiçbir başvuru yolunun olmamasının yarattığı hukuki krizin oyalama mekanizmasıyla aşılmaya çalışıldığını vurguladı.

OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu'nun 4 yıl geçmesine rağmen birçok dosyayı karara bağlamadığına işaret eden Güney, "OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Hukuksuzca ihraç edilenler derhal görevlerine iade edilmelidir. Hukuken de aklanan Barış Akademisyenlerinin başvuruları kabul edilerek işlerine, kürsülerine, öğrencilerine dönmeleri sağlanmalıdır. Kamuda işe alımda 'Güvenlik soruşturmaları' adı altında yaşanan keyfilik, ayrımcılık ve haksızlıklara son verilmelidir" dedi.

 

"Oyalama Cezaya Dönüştü"

Antalya'da KESK Antalya Şubeler Platformu da aynı taleple Attalos Heykeli önünde eylem yaptı. KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun oyalama, cezalandırma mekanizmasına dönüştüğünü belirtti.

Balıkesir'de ise Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda gerçekleştirilen açıklamada KHK ile kamu işçi ve emekçilerinin kazanılmış sosyal ve ekonomik haklarının, masumiyet karinesinin, lekelenmeme hakkının, savunma hakkının da ihlal edilerek idari tasarrufla hukuka aykırı olarak ellerinden alındığını belirtilem açıklamada, bu nedenle insanların yaşamlarını yitirdiğini, ağır hastalıklara yakalandığını ve tedavi olanağı dahi bulamadıklarını belirtildi.

"Temel Haklarımız Gasp Edildi"

Evine ekmek götüremeyen, güvenceden yoksun, ihraç edilmiş binlerce kamu emekçisin olduğu belirtilerek "İhraç edilenlerin pasaportlarına el konularak seyahat hakları, eğitim görme hakları, çalışma ruhsatlarının ve diplomalarının kısıtlanması gibi baskılarla, medeni kanundaki temel hakları gasbedildi. Karara bağlanmayı bekleyen dosyaların çoğunluğunun, haklarında istihbarat raporları, mahkeme kararları, savcılık soruşturmaları vb. herhangi en ufak bir isnat bulunmayanlardı ve barış akademisyenlerinden oluştuğu bilinmektedir" denildi.

 

"Mücadele Etmeye Devam Edeceğiz"

İhraç edilen işçi ve kamu emekçilerinin mağduriyetleri giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu görevlileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edecekleri belirtildi.

KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmeleri için ayrıca Antep'te Yeşilsu Parkı'nda, Kayseri'de ve Manisa'da KESK üyeleri basın açıklaması gerçekleştirdi.