Maaş ve tazminatları ödenmeyen Atlas Global işçileri şirket sahibi Ali Murat Ersoy'un evi önünde eylem yaptı.

Havayolu şirketi olan Atlas Global'in iflas ettiği belirtilerek maaş ve tazminatları ödenmeden işten çıkarılan işçiler alacaklarının ödenmesi için birlikte hareket etmek üzere Atlas Zedeler Adalet Platformu (AZAP) oluşturdu. Sosyal medyadan da seslerini duyurmaya çalışan Atlas Global işçileri bugün şirket sahibi Ali Murat Ersoy'un Kadıköy Suadiye'de bulunan evi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Bize Adalet Yoksa, Size Huzur Yok" ve "Ali Murat Ersoy'a Haber Verin, Alacaklarımızın Peşini Hiçbir Zaman Bırakmayacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde basın açıklamasını İdris Elmas okudu.

2019 Kasım ayından bu yana maaşlarını alamadıkları için mağdur olduklarını aktaran. Elmas, Türkiye genelinde Murat Ersoy tarafından kurulmuş 41 şirket, Turizm Bakanı kardeşi Mehmet Ersoy tarafından kurulmuş 31 şirket olduğunu söyledi.

İşçilere destek veren Havayolu Çalışanları Sendikası (Hava-Sen) Başkanı Seçkin Koçak ise yaptığı konuşmada işçilerin direniş gücü ile haklarını alacağını belirterek, iflas eden şirketin himayesindeki paraların nereye gittiğini sorarak"O paralar işçilerin, emekçilerin parası. İşte o paralar patronlar için güvenli alanlar yaratıyor. İşçinin alınteri ile kendilerine şatolar kuruyorlar. Ama bilsinler alın terimizin karşılığını alacağız" dedi.