Göztepe EA Hastanesi İnşaatında İş Bırakma Eylemi

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi şantiyesinde çalışan işçiler, 2 aydır maaşları ödenmediği için iş bıraktı.

İstanbul Valiliği'ne bağlı, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından yaptırılan Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi şantiyesinde çalışan işçiler iş bıraktı.

Taş Yapı'nın yüklenici firma olduğu projede, Başdan İnşaat ve 3k1a İnşaat firmalarına bağlı çalışan inşaat işçilere 2 aydır maaşlarının ödenmediği belirtildi.

DİSK'e bağlı Devrimci Yapı, Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) üyesi işçiler, bu sabah iş bırakarak, şantiye önünde oturma eylemine başladı.

"Çalışmaktan kaçınma hakkı"nı kullandıklarını belirten eden işçiler, maaşları ödenünceye kadar şantiye önündeki eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Aylardır paralarının ödeneceğine dair sözler verilmesine rağmen yerine getirilmediğini belirten bir inşaat işçisi "Kredi kartlarımız patladı. Borç içindeyiz. Ama kimsenin umurunda değiliz. Bir türlü düzenli ödeme alamıyoruz. Maaşın bir kısmı yatar bir kısmı yatmaz, AGİ'ler ödenmez. Aylarca yıllarca çalışıp sonra bırak git böyle nereye kadar?" diyerek haklarının sürekli gasp edilmesine tepki gösterdi.

Daha önce defalarca eylem yaptıklarını ama sonuç alamadıklarını ifade eden işçi "Sesimizi duyuramadık. Kimse dönüp bakmıyordu bile bu adamlar ne istiyor diye. Şimdi sendika var. Sendikalı olarak iş bıraktık tutuştular. Birbirleriyle tartışıyorlar" diyen işçi, sendikalı olalım, birlik olalım" çağrısında bulundu.