54 Yıllık Tefaş İşçisi Entübeyken İstifa Etmiş!!!

Turgut Yavuzyılmaz, çalışırken Covid-19'a yakalandı. 1 Ekim'de yaşamını yitiren Yavuzyılmaz'ın kızı, uzun süre kapalı kalan telefonuna, entübe durumdayken istifa ederek çıkış yapıldığına dair mesaj geldiğini gördü.

Sermaye sahiplerinin sınıf karakterleri olan sömürü, acımasızlık ve doymak bilmez kar hırsı Covid-19 salgınında her gün yeniden ve yeniden çarpıcı bir şekilde belgenerek tarihe geçiyor.

Turgut Yavuzyılmaz... 67 yaşında, Covid-19 nedeniyle 1 Ekim'de yaşamını yitirdi.

17 yaşında girdiği Tefaş A.Ş.'de 54 yıldır çalışıyordu ve finans müdürüydü. Turgut Yavuzyılmaz, Covid-19 salgınının hızla artış göstermeye devam ettiği Eylül ayında, şirketin Topkapı'daki fabrikasında bir çalışanın pozitif çıkması üzerine şirket sahiplerini; filyasyon ekiplerinin çağırılması ve tarama yapılması konusunda uyardı. Fakay bu uyarısı dikkate alınmadı.

Şirket yetkilileri, ne üretime ara verme gereği duydu ne de çalışanlara test de yaptırmaya. Sonuç; Fabrikada vaka sayısı beş günde 39’a çıktı.

Yavuzyılmaz da testinin pozitif çıkması üzerine 14 Eylül'de hastaneye kaldırıldı. Akrabası da olan fabrika sahipleri ve yetkilileri uyardığını ama "Boşver" denildiğini hastanede tedavi olurken kızına aktaran Yavuzyılmaz, iki hafta entübe halde yoğun bakımda kaldı ve 1 Ekim'de yaşam mücadelesini kaybetti.

Babasını toprağa veren ve cenaze işlemleri bittikten sonra uzun süredir kapalı kalan telefonunu açan kızı Elçin Yakupoğlu, 30 Eylül'de gönderilmiş bir mesajla karşılaştı. Mesaj SGK'dan gelmişti ve Yılmazyavuz'un istifası ile sigorta çıkışının yapıldığı bildiriliyordu.

Babasının entübe halde hastanede ölüm kalım savaşı verdiği sırada, 30 Eylül'de SGK'den istifa koduyla çıkışının yapıldığını öğrenen Yakupoğlu “Babam entübeyken 30 Eylül'de imzası taklit edilerek istifa etmiş gibi gösterilmiş" dedi.

Şirket ve yetkililerinin entübe halde yaşam mücadelesi veren 54 yıllık çalışanları için adeta “Nasılsa ölecek” düşüncesiyle, sırf işçilik alacaklarını ödememek için imzasının taklit edilerek böylesi bir yol seçtiğini ifade eden Elçin Yakupoğlu şirket ve yetkilileri hakkında hem Covid-19 salgınında önlem alınmaması nedeniyle hem de babasının istifa ettiğine ilişkin sahte evrak düzenlemekten şikayetçi olduğunu ve hukuki işlem başlattıklarını belirtti.