< < Sarıgazi'den Eylemdeki İşçilerle Dayanışma Mesajı

Sarıgazi'de gasp edilen hakları için eylemlerini sürdüren Soma ve Ermenek maden işçileri, Bimeks, Systemair HSK başta olmak üzere mücadele veren işçilerle dayanışma eylemi gerçekleştirildi.

İstanbul Sarıgazi’de, eylemleri devam etmekte olan Soma ve Ermenek maden işçileri, Bimeks, Systemair HSK başta olmak üzere mücadele veren işçilerle dayanışma eylemi gerçekleştirildi. AKA-DER, BDSP, Halkevleri, Partizan ve YDG’nin bir araya gelmesiyle örgütlenen eylemde, Mücadele Birliği Platformu ve demokratik kitle örgütleri de katıldı.

Demokrasi Caddesi girişinde toplanılan eylemde "Gücümüz Birliğimizden Gelir - İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek" yazılı pankart açıldı.

Açıklamada ilk olarak Ege'de yaşanan ve İzmir'de etkili olan depreme değinildi. Kapitalizmin kriz içinde olduğu, yaşanan pandeminin, krizin, Ege’de olduğu gibi depremin tüm yükünün işçi ve emekçilere yüklendiği ifade edildi.

Depremin değil, kapitalist düzenin ölümlere yol açtığı vurgulandı. Haklarını almak, işlerine dönmek için eylemi sürmekte olan Soma ve Ermenek maden işçileri, Bimeks, Systemair HSK işçileri başta olmak üzere mücadele veren işçiler selamlayarak basın açıklaması yapıldı.

Güvencesiz çalışma normalleştirildiği bir bütün olarak işçi sınıfının geleceksizliğe mahkum edildiği fakat bir çok işçinin de hakları için mücadelede ettiği ifade edilen açıklamada "Ermenek, Soma Uyar Madencilik işçileri Ankara'ya yürümeye çalışıyor, hakları için haklarımız için. Dilovası'ndan metal işçileri ücretsiz izine çıkartılan arkadaşları için direniyor" denilerek Cargill ve Uzel işçileri ve daha pek çok işçinin mücadele verdiği belirtildi. İşçi sınıfı için birlikte mücadele ge dayanışmanın önemine değinildi.

"Maden işçisi arkadaşlarımız bunu somut olarak gösteriyor. Dolayasıyla bizim için yol bellidir, somuttur. Bizler direnelim, mücadeleyi büyütelim, örgütlenelim ve dayanışalım. Selam olsun maden işçisine, selam olsun metal işçisine, selam olsun direnen direnen işçi sınıfına. Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz" denildi.

Açıklama, eylemde olan işçilerle dayanışma ve birlikte mücadeleyi vurgulayan sloganlarla eylem sonlandırıldı.