< < Systemair HSK'da Ücretsiz İzne Karşı Eylem Sürüyor

Systemair HSK fabrikasında sendikaya üye oldukları için ücretsiz izne çıkartılan işçilerin mücadelesi 12 günündür devam ediyor.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bulunan Systemair HSK fabrikasında Birleşik Metal İş Sendikası'na üye oldukları için ücretsiz izne çıkartılan 48 işçinin eylemi sürüyor.

DİSK'in "İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nin TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu'ndan geçmesi üzerine tüm Türkiye genelinde eylemler başlattığı eylemler kapsamında Gebze ve Dilovası'ndaki işyerleri ve fabrikalarda gerçekleştireğini eylemlerden sonra fabrika ve işyeri temsilcileri Systemair HSK fabrikasında eylemdeki işçilerle buluştu.

Ücretsiz izne çıkarılan işçiler ise sabah mesaisi başlarken fabrika önündeydi. İşçiler çalışan arkadaşlarının çay molasında ise çay içme alanına giderek "Sendika Haktır Engellenemez", "Birleşen İşçiler Yenilmezler" sloganları attı.

Birleşik Metal İş üyeleri işyerlerindeki eylemin ardından Systemair HSK işçilerine desteğe geldiğinde Birleşik Metal-İş sendikası Gebze 1 No'lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, fabrika önünde açıklama yaptı.

Birlikte mücadelenin ve kararlılığın önemine değinen Çiftçi, Systemair HSK işçilerinin eylemini tüm Türkiye'deki işçilerin bildiğini söyledi.

"İşçi sınıfı bugün daha büyük bir kararlılıkla hakkını aramaya başlamıştır. HSK işçisi de direnişin simgelerinden olmuştur" diyen Selçuk Çiftçi, 3 Kasım Salı günü saat 16:30'da DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da katılacağı bir basın açıklaması düzenleneceğini söyledi.