< < Muğla, Antalya ve Nevşehir'de İş Cinayeti

Muğla'da, Nevşehir ve Antalya'da işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmadığı için 3 işçi daha yaşamını yitirdi.

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel çalışmaları sırasında beton pompasının kopan kolunun altında kalan işçi hayatını kaybetti.

Aydınlık Evler Mahallesi Erdal Çerçi Caddesi'nde çalışan beton pompasının kolu, inşaat temeline beton döküldüğü sırada koptu. Demir kolun altında kalan işçi İsmail Durak, ağır yaralandı.

Çağrılan sağlık ekibince özel bir hastaneye kaldırılan Durak, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. 

 

Nevşehir'in Avanos ilçesindeki bir tuğla fabrikasında çalışan 22 yaşındaki Onur Aslan'ın işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle dengesini kaybederek taş kırma makinesinin içine düştüğü belirtildi.

Olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Aslan'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. İş cinayetine ilişkin soruşturma başlatıldı.

 

Antalya'nın Kumluca ilçesinde fidelik tesisinin çatısına tamir için çıkan Ramazan Aytaç (40), 8 metre yükseklikten beton zemine düşerek yaşamını yitirdi.

İş cinayeti, dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Kentte, 17 Ekim'de etkili olan dolu ve şiddetli yağışta zarar gören bir fide tesisinin çatısına tamir için çıkan Ramazan Aytaç, yaklaşık 8 metre yükseklikten beton zemine düştü. Aytaç, ağır yaralandı. Diğer çalışanların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Gelen sağlık ekipleri tarafından Kumluca'daki özel bir hastaneye kaldırılan Ramazan Aytaç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.