< “Biz Peşlerine Düşeriz!”

Tazminatlarını alamayan Bimeks işçileri, İzmir Konak Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Direne Direne Kazanacağız”,”Hırsız Akgiray Hesap Verecek”, Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganlarının atıldığı eylemde açıklamayı Bimeks İşçisi Oğuz Taşlı okudu. Taşlı “Bizler 1500 BİMEKS işçisi olarak Türkiye’nin elektronik devi denilen BİMEKS bünyesinde yıllarca çalıştık. 2016 yılıyla birlikte maaşlarımızı alamamaya başladık.

BİMEKS’in patronlarından Vedat Akgiray, SPK Başkanlığı döneminde BİMEKS’in hisse değerleri ile oynayarak borsa vurgununu gerçekleştiren sonra bizleri de soyan bir hırsızdır! Vedat Akgiray tek bir çizik almadan Boğaziçi Üniversitesi’nde Finans profesörlüğüne devam ediyor. Kabul etmiyoruz!” dedi.

Patron Murat Akgiray’ın ise maillerinde dini referanslara yer vererek kendilerine “aynı gemide” olduklarını söylediğini, dişlerini sıkmalarını istediğini belirten Taşlı, “Bu arada mağazadaki ürünler peyderpey kaybolmaya başladı. Aynı yıl, genel merkezi Almanya’da olan Alcan Systems adlı bir şirket ortaya çıktı ve Yazbim gibi bilançoda görünen, görünmeyen birçok paravan şirket kuruldu. Alcan Systems’in mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Murat Akgiray’ın oğlu Ahmed Akgiray oldu. Murt Akgiray hırsızdır! Sendelemeden ticari hayatına devam ediyor. Kabul etmiyoruz! Ahmed Akgiray hırsızdır! Özyeğin Üniversitesi’nde akademisyenliğe, Türkiye Uzay Ajansı’nda görevine devam ediyor. Kabul etmiyoruz!” dedi.

Türkiye’nin her yerinde birer, ikişer çıkış yolları aramaktan artık vazgeçtiklerini, 1500 BİMEKS işçisi olarak bir araya geldiklerini, haklarını sadece kendi mücadeleleriyle alabileceklerini fark ettiklerini vurgulayan Taşlı “Aylardır Türkiye’nin dört bir yanında sesimizi duyuruyoruz. Akgirayların peşinde bir savcı, bir polis yoksa biz peşlerine düşeriz dedik. Evlerinde, ofislerinde, çalıştıkları üniversitelerde tek tek sahtekarlıklarını ifşa ettik. Sesimiz duyuldu ama kimse harekete geçmedi. Artık yeter! Artık yeter! Artık yeter!

2 Kasım Pazartesi günü hırsız Vedat Akgiray’ın görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi kapısına direniş çadırımızı kuruyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından BİMEKS işçileri olarak Boğaziçi kapısının önüne dayanacağız! Bir yetkili çıkıp sorunumuzu çözene kadar Üniversite’nin kapısının önünden ayrılmayacağız. Hangi mevki, makam, yetkili varsa çıkacak ve bizim sorunumuzu çözecek” dedi.

Açıklama sloganlarla sona erdi.