Tazminatları 4 yıldır ödenmeyen BİMEKS işçileri Kadıköy'de eylem yaparak 2 Kasım'da Boğaziçi Üniversitesi önünde çadır kuracaklarını söyledi.
BİMEKS işçileri 4 yıldır ödenmeyen tazminatları için eylemlerine devam ediyor. Bugün İzmir, Manisa ve İstanbul'da eylem yaptı. İstanbul'da Kadıköy'de Süreyya Operası önündeydi.
"Tazminatlarımızı İstiyoruz Alacağız #KaçamazsınAkgiray" yazılı pankart açan BİMEKS işçileri "Akgiray Ders Verme Hakkımızı Ver", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları attı.
Eyleme İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK), Emeğin Gücü Derneği de destek verdi. Açıklamayı BİMEKS işçisi Dilek Aslan okudu.
"Akgiray Bizleri Soyan Hırsızdır"
Türkiye'nin elektronik devi denilen BİMEKS bünyesinde1500 işçinin yıllarca çalıştığını, 2016 yılıyla birlikte maaşlarımızı alamamaya başladıklarını söyleyen Aslan, " BİMEKS’in patronlarından Vedat Akgiray, SPK Başkanlığı döneminde BİMEKS’in hisse değerleri ile oynayarak borsa vurgununu gerçekleştiren sonra bizleri de soyan bir hırsızdır!" dedi.
Vedat Akgiray'ın hiç bir ceza almadan Boğaziçi Üniversitesi’nde Finans profesörlüğüne devam ettiğine dikkat çeken Aslan bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.
"Mağazadan Ürünler Kaybolmaya Şirketler Kurulmaya Başladı"
Diğer patron Murat Akgiray'ın ise maillerinde dini referanslara yer vererek ”aynı gemide" olduklarını ve dişlerini sıkmalarını istediğini söyleyen Aslan "Bu arada mağazadaki ürünler peyderpey kaybolmaya başladı. Aynı yıl, genel merkezi Almanya’da olan Alcan Systems adlı bir şirket ortaya çıktı ve Yazbim gibi bilançoda görünen, görünmeyen birçok paravan şirket kuruldu. Alcan Systems’in mühendisiikten sorumlu başkan yardımcısı Murat Akgiray'ın oğlu Ahmed Akgiray oldu.Murat Akgiray hırsızdır! Sendelemeden tiari hayatına devam ediyor. Kabul etmiyoruz!" dedi.
Aslan, Ahmed Akgiray'ın ise Özyeğin Üniversitesi'nde akademisyeniiğe, Türkiye Uzay Ajansı'nda görevine devam ettiğini söyledi.
"Davaları Kazandık Ama Hukuk İşlemiyor!"
2018 sonu itibarıyla BİMEKS Yönetim Kurulu dağıtılarak 1500 BİMEKS işçisinin içeride kalan maaş ve tazminatlarına çöküldüğünü söyleyen Aslan, "Davaları kazandık, icra takipleri de yapıldı. Hukuk bu hırsızlara işlemiyor, hakkımızı alamıyoruz" dedi.
"Hiçbir Siyaset Bu Hırsızlara Bir Şey Yapamıyor!"
"Tanıdığımız vekilleri devreye sokalım belki oradan bir şey çıkar" diye düşündüklerini fakat kimsenin elini taşın altına koymadığını söyleyen Aslan "Hiçbir siyaset bu hırsızlara bir şey yapmıyor" dedi.
"Türkiye'nin 3 Meydanından Haykırıyoruz!"
Türkiye'nin her yerinde birer, ikişer çıkış yolları aramaktan artık vazgeçip 1500 BİMEKS işçisi olarak bir araya geldiklerini belirten Aslan, haklarını kendi mücadeleleriyle alabileceklerinin farkına vardıklarını ve bugün Türkiye'nin 3 ayrı meydanından haykırdıklarını söyledi.
"Yasa Hırsız Akgiraylara Değil Bize Mi İşliyor?"
Aslan tazmiınatlarının gasp edilmesine ve davaları kazanmalarına rağmen alamayışlarına ilişkin tepkilerini ise "Akgiray’iarla biz eşit vatandaş değil miyiz? Hırsızlar ellerini koiiarmı sallayarak ortalıkta gezerken, bizim evlerimize icraların gelmesi hak mı reva mı? Devlet, siyasi partiler, yasalar Akgiraylara işlemiyor da bize mi işliyor?" diyerek dile getirdi.
"2 Kasım'da Boğaziçi Üniversitesi Kapısında Çadırımızı Kurarız"
Aylardır Türkiye'nin dört bir yanında, Akgirayların evlerinde, ofislerinde, çalıştıkları üniversitelerde tek tek sahtekarlıklarını ifşa ettiklerini de hatırlatan Aslan "Sesimiz duyuldu ama kimse harekete geçmedi. Artık yeter! Artık yeter! Artık yeter! 2 Kasım Pazartesi günü hırsız Vedat Akgiray'ın görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi kapısına direniş çadırımızı kuruyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından BİMEKS işçileri olarak Boğaziçi kapısının önüne dayanacağız! Bir yetkili çıkıp sorunumuzu çözene kadar Üniversite’nin kapısının önünden ayrılmayacağız" dedi.
Hangi mevki, makam, yetkili varsa sorunlarını çözünceye kadar mücadele edeceklerini belirten Aslan sözlerini "Birliğimizden gelen güçle haykırıyoruz.Direne, direne kazanacağız.Birleşe birleşe kazanacağız!" diyerek tamamladı. BİMEKS işçileri ayrıca söz alarak yaşadıkları süreci aktardı. BİMEKS işçileri 2 Kasım'da Boğaziçi Üniversitesi önünde çadır kuracaklarını ve emekçilerden destek bekledikleri duyurarak ve sloganlarla eylemi sonlandırdı.