< Ermenek Maden İşçilerinin Maaşları Yattı Mücadele Sürüyor

Ermenekli maden işçilerinin eylemi sonuç vermeye başladı; maaşların bir kısmı ödendi. Bağımsız Maden İş Sendikası, tüm hakların karşılanması için mücadelenin sürdüğübü belirtti.

Karaman'ın Ermenek ve Manisa’nın Soma ilçelerinden maden işçileri, maaş ve kıdem tazminatları için sürdürdükleri mücadelede ilk kazanımı elde etti.

Ermenek’teki Cenne ve Seba Ocağı’nda çalışan işçilerin şimdiye kadar ödenmeyen 13 ve 8 aylık maaşları dün akşam hesaplarına yatırılmaya başladı.

Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin, maaşları yatırılan işçilerin alacakları tazminat ve kesintilerin ödenmesi için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

 

"Maaşın Yatması Çözüm Değil"

Çetin, 53 gün süren bir eylem süreci olduğuna dikkat çekerek,"Maaşlarımızı bize bir lütuf gibi sunmasınlar. Onlar bizim haklı taleplerimiz. 2014’ten bu yana süren bir mağduriyet söz konusu. Maaşın yatması bir çözüm değil. Sosyal medyada yapılan yalan yanlış haberlerle, kapalı kapılar ardından yapılan görüşmeler bizi bağlamaz. Bizi ikna etmek isteyen, çözüm isteyenleri yanımıza bekliyoruz. İşçilerin de olduğu toplantılar istiyoruz. Sadece maaş yatması bizim için çözüm değil, bizim kurallarımız başından beri belli" dedi.