< < Desan Tersanesi'nde İş Cinayeti

Desan Tersanesi'nde Vefa Denizcilik taşeron firmada boru montaj sırasında bez sapanın kopması sonucunda düşen borunun çarpmasıyla Ekrem Delice yaşamını yitirdi.

DİSK'e bağlı Limter İş Sendikası, bugün öğlen saatlerinde Desan Tersanesi'nde Vefa Denizcilik adlı taşeron firmada boru montajı sırasında bez sapanın kopması sonucunda düşen borunun çarpmasıyla işçilerden Ekrem Delice'nin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Limter İş Sendikası tarafından bilgilendirmede, gerekli işçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmaması sonucunda yüzlerce işçi gibi Ekrem Delice'nin de ölüme gönderildiği ifade edildi.

Limter İş Sendikası, Vefa Denizcilik adlı taşeron firmada iş cinayetine ilişkin "Bez sapan yerine çelik sapan (ki kullanılması gereken) kullanılmış olsaydı arkadaşımız aramızda olacaktı" denilerek işçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin önemine dikkat çekildi.

DİSK /Limter-İş Sendikası açıklamasında, "1978 doğumlu iki çocuk babası Giresun Espiye nüfusuna kayıtlı olan işçi arkadaşımızın ailesine dostlarına baş sağlığı dilyoruz.

Birinci derecede sorumlu patronun işçi öldürmekten yargılanmasını istiyoruz" denildi.