Ankara İSİG Meclisi'ne Polis Saldırısı En Az 9 Gözaltı

"7. Ayında Covid-19 Raporu"nu açıklamak isteyen Ankara İSİG Meclisi gönüllüsü en az 9 kişi polis saldırısıyla gözaltına alındı.

Ankara İSİG Meclisi'nin Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi önünde "7. Ayında Covid-19 Raporu" kamuoyuyla paylaşacağı basın açıklamasına polis saldırdı.

Çoğunluğu sağlık emekçileri olmak üzere Ankara İSİG Meclisi'nin gönüllülerinden en az 9 kişi gözaltına alındı.

 

Gözaltı Aracından Video Mesaj

1'i Dev Sağlık-İş yöneticisi, 1'i Dev Sağlık-İş uzmanı, 1'i Dev Sağlık-İş işyeri temsilcisi olmak üzere ilk bilgilere göre en 9 kişi gözaltına alındı.

Ankara İSİGM'den 7 kişi gözaltı aracıyla emniyet müdürlüğüne götürülürken Dev Sağlık-İş üyesi Özgür Bozkurt gözaltı aracından video paylaşım yaparak "Ankara Üniversitesi önünde "7. Ayında Covid-19 Raporu"nu açıklamak istedik. Sağlık çalışanları olarak çok zor koşullarda çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı kaybediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve yetkililerin yeterli önlemleri almaması nedeniyle arkadaşlarımız hayatını kaybediyor" dedi.

 

"Milyonlarca İşçiye Karşı Sorumluluğumuz Var"

Açıklama yapmak istediklerinde polisin açıklamaya izin vermediğini belirten ve bir grup sağlık emekçilerinin gözaltına alındığını aktaran Bozkurt, mücadele kararlılıklarını da "Arkadaşlarımız yaşamlarını kaybediyor. Bizim hem sağlık emekçilerine hem de yüzbinlerce, milyonlarca işçiye karşı görev ve sorumluluklarımız var. Daha fazla mücadeleye çalışmaya devam edeceğiz" sözleriyle dile getirdi.