Tesisat işi yapmak için taşeron firma ile anlaşma yapan fakat bir hafta şantiyede bekletildikten sonra geri gönderilmek istendi.

RMA Group'un üstlenici firma olduğu Kemerburgaz'da inşa edileb Arium Recidance'ın mekanik işini yapan DSK Mekanik bünyesinde çalışmak üzere anlaşan fakat bir hafta bekletildikten sonra geri gönderilen tesisat işinde çalışan işçiler haklarını almak için DSK ile yapılan görüşmelerinden sonuç alamadı. Emeğin Gücü Derneği yüklenici firma RMA Group'a bilgi vererek işçilerin haklarının ödenmesini istedi.

Aksi halde RMA önünde eyleme başlatacaklarını ve mağduriyetleri giderilinceye kadar eylemi sürdürecekleri belirtildi.

Çarşamba günü Zincirlikuyu'da Astoria AVM'de bulunan RMA Group önünde basın açıklaması yapmak üzere giden işçilere, Cadde 54 AVM ve Siyah Kalem Mühendislik işçileri de destek olmak için oradaydı.

RMA Group'un bir temsilcisi eylem öncesi gelerek işçilerle görüştü. Ertesi gün öğlene kadar süre istendi.

İşçiler taşeron firma DSK ve RMA Group ile yapılan görüşme sonrasında alacaklarına ilişkin hesabı iki firmaya da iletti. İşçiler RMA Group'un olumlu adım atması nedeniyle bir sonra gelecek cevabı bekleme kararı aldı.

İşçiler ertesi gün öğle saatlerinde firmayı arayarak, alacaklarının ödenmemesi halinde saat 15.00'de eyleme başlayacaklarını söylediler.

RMA Group işçilere ödemelerinin hazır olduğunu bildirdi. İşçiler RMA Group'a giderek haklarını aldılar.

İşçiler, "Haklarımızı almakta kararlı olduğumuz ve işçi arkadaşlarımızla birlik olduğumuz için kazandık" dediler.