Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli Sen), Ankara Valiliği’nin açtığı dava nedeniyle kapatıldı. Sendika kapatma kararına tepki göstererek bir açıklama yaptı.

“Ankara Valiliği Ankara İş Mahkemesi'nde sendika kuruluşunda eksiklikler olduğu gerekçesiyle sendikanın kapatılması için dava açmıştır. Mahkeme temyiz yolu açık olmak üzere, Sendikamızın kapatılmasına ancak yasal süreçler tamamlanıncaya kadar faaliyetlerimize devam edebileceğimize hükmetmiştir” denildi.

“Bundan sonra da bu yolda devam edeceğiz” denilen açıklamada, “Bugüne kadar karşılaştığımız engelleri nasıl aştıysak nasıl hukuksuzluklara karşı mücadele ettiysek bu engeli de aşacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bu engeli aşacak örgütlü gücümüz, mücadele birikimimiz mevcuttur” denildi.

Daha önce de Ankara Valiliği tarafından Tüm Emekliler Sendikasının kapatılmasına karar verilmişti. Bu karar Ankara İdare Mahkemesince reddedilmiş ve “Türkiye'de herkesin izin almaksızın kayıtsız ve şartsız olarak sendika kurabileceği” kararını vermişti.

Açıklamada “Bir kez daha ülkemizdeki hukuk sisteminin noter sistemine dönüştürüldüğü tescil edilmiştir. Düzenin, siyasal iktidarın ve sarayın uygulamalarına karşı durmak, hakkımızı aramak, hak ettiğimizi istemek, insanca yaşamak, kardeşçe yaşamak ve barış istemek demek ki kapatılmamıza gizli gerekçe olmaktadır” vurgusu da yapıldı.