< < KESK'ten Irkçı Saldırıya Uğrayan İşçilere Ziyaret

KESK, Sakarya'da ırkçı saldırıya uğrayan Kürt işçileri ziyaret etti. Ardından açıklama yapılan açıklamada gericiliğe ve ırkçılığa karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Sakarya'da ırkçı saldırıya uğrayan Kürt mevsimlik işçileri ziyaret etti. KESK üyeleri, işçiler tarafından Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Kelekê (Yücebağ) kırsal mahallesinde karşılandı.

Heyet, ziyaret sırasında işçiler ve aileleriyle sohbet ederek, yaşadıklarını dinledi. İşçilerin yakınları, mahallelerinin 7 Eylül'de koronavirüs (Covid-19) gerekçesiyle karantina altına alınmasına tepkilerini dile getirdiler.

Ziyaretin ardından yapılan açıklamada konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, iktidar tarafından yürütülen politikalar sonucu hem Kürt halkına hem de mültecilere dönük saldırıların arttığını ifade etti. 

Kürt işçilerin her yıl benzer saldırılarla karşı karşıya kaldığını belirten Bozgeyik, "Çok kötü yaşam koşullarında hijyenik olmayan ortamlarda barınmak zorunda kalan ve yaşamlarını sürdürebilmek için ucuz iş gücü olarak görülen mevsimlik tarım işçileri, bir de gittikleri yerlerde faşist, ırkçı ve milliyetçi saldırılarla karşı karşıya kalmaktadırlar" dedi.

İktidar bloğunun ötekileştirici ve milliyetçi söylemlerinden kaynaklı emekçilerin şiddete maruz kaldığını söyleyen Bozgeyik, "Devletin çıkarmış olduğu cezasızlık yasaları ile bu saldırıları yapan faşistler ve gericilerin ifadeleri alınarak salıverildiğini biliyoruz. Saldırıya uğrayan herkes ile dayanışma içinde olacağız" diyerek Gericiliğe ırkçılığa ve faşizme karşı birlikte mücadele etmek gerektiğini ifade etti

KESK Mardin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hediye Güneş ise, saldırıların güvenlik politikalarından kaynaklandığını dile getirdi. Van Çatak'ta gözaltına alınanların helikopterden atılması ve işkence görmesine değinen Güneş, saldırıların Kürtlere dönük olmasından dolayı meşru gösterilmek istendiğini belirtti. Güneş, " İktidarın Kürtlere ve kendinden olmayan bütün kesimlere yönelik söylemleri ve politikalarına dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarıyoruz. Faşizme, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı omuz omuza mücadelemizi büyüteceğimizi belirtiyoruz" dedi.