< Mevsimlik Tarım İşçileri Grevde

Çukurova bölgesindeki işçi derneklerinin, işçi yevmiyelerine ilişkin yaptığı "İşe Çıkma!" çağrısı üzerine Adana'da tarım aracıları ve mevsimlik tarım işçileri bugün greve gitti.

Çukurova bölgesindeki işçi dernekleri ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) arasında işçi yevmiyelerine ilişkin yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamamış, işçi dernekleri 2020 yılı için 116 TL yevmiye belirlerken, ihracatçılar birliği ise 102 TL önermiş, bunun üzerine toplantı ileri bir tarihe ertelenmişti.

Bunun üzerine işçi dernek temsilcilerinden "İşe Çıkma!" çağrısı yapıldı.

Adana İşçi Dernek Başkanı, Mersin İşçi Dernek Başkanı, Tarsus İşçi Dernek Başkanı ve Ceyhan İşçi Dernek Başkanı imzasıyla yayınlanan çağrıda "AKİB bugüne kadar tüm çabalarımıza cevapsız kaldığından 14.09.2020 tarihinden itibaren tüm emekçi, çavuş, serkişçi arkadaşlarımızı evinde oturmaya davet ediyoruz. Sonuç alıncaya kadar bu oturma eylemi devam edecektir. Alınan kararlar Elçiler Birliği adına birlikte alınmıştır" denilmişti.

Çağrı üzerine Adana'da tarım aracıları ve mevsimlik tarım işçileri bugün greve gitti.

İşe gitmeyen işçiler, işe giden işçilerin çalıştığı tarlalara giderek eylem ile ilgili bilgilendirme yaptı ve çalışan işçilerin iş bırakması çağrısını yineledi.