< < Polis Hak Arayan İşçiye Saldırıyor Patronu Koruyor

FitnessPark Deluxe işçileri, gasp edilen hakları için yaptıkları eylemler nedeniyle polisin sürekli gözaltı, taciz ve saldırılarını teşhir etti.

FitnessPark Deluxe işçileri,10 aydır süren hak gasplarına karşı mücadelesine devam ediyor. FitnessPark Deluxe Spor Salonu'nda eğitmen olarak çalışan ve hisseleri bulunan milli sporcu Muhammed Hanifi Baştürk ve eğitmen Nur Esen, hiçbir hakları ödenmeden ve gerekçe gösterilmeden spor salonu sahibi Mustafa Bozdağ tarafından işten atıldı.

10 aydır gasp edilen haklarını almak için FitbessPark Deluxe önünde basın açıklaması yaparak seslerini duyurma çalışan işçiler, sürekli patronun ve ortaklarının taciz, tehdit ve saldırılarına uğruyor.

Sürekli polis engellemesiyle karşılaşan işçiler 11 Eylül akşamında yaptıkları basın açıklamasında polisin anayasal haklarını kullanmasına engel olmasına tepki gösterdi. Patron ve ortaklarının saldırıları polis tarafından görmezden gelinirken Baştürk ve Esen ayrıca polisin taciz, saldırı ve ayrımcılığına uğruyor, gözaltına alınıyor. Patronun adamı gibi davranan polis her gün, bazen günde iki kez ifadeye çağrıyor.

Bozdağ ve ortaklarının asılsız şikayetleri nedeniyle eylemleri çeşitli gerekçelerle engelleniyor. Basın açıklamasını okuyan Muhammed Hanifi Baştürk, gasp edilen haklarını almak için Anayasal ve yasal haklarını kullanarak basın açıklamaları yaptıklarını, Emniyetin ise haklarını gasp eden patron ve ortaklarının isteği üzerine eylemlerini engellediğini belirtti.

Maskeyi düzgün takmamak, patronun aldırdığı kararla işyeri önünde kısa süre durabilmek, 2911 sayılı kanunu ihlal etmek gibi gerekçelerle sürekli gözaltına alınmakla tehdit edildiklerini belirten Baştürk, Bozdağ ve adamlarının kendilerine saldırdıkları günün kamera kayıtları olmasına rağmen haklarında hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

Basın açıklamasında herkesin kendini ifade edebilmek için gösteri, yürüyüş, açıklama vb hakkı bulunduğunu söyleyen Baştürk, bu durumda polisin ve kolluk güçlerinin görev ve yetkilerine ilişkin maddeleri okudu.

Polislerin görevinin hakkını aramak için basın açıklaması yapanı gözaltına almak değil, kişinin bu hakkını kullanması sırasında o kişiyi beklemek olduğunu belirtti. Polisin, insanların hak ve özgürlüklerini engelleme hakkı olmadığını vurgulayan Baştürk FitnessPark Deluxe işçileri olatak her türlü baskıya rağmen haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.