DİSK’ten Özer Elektrik İşçilerine Ziyaret

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan Özer Elektrik işçilerine DİSK yöneticileri destek ziyaretinde bulundu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan Özer Elektrik Fabrikası’nda Birleşik Metal İşçileri Sendikası’na (Birleşik Metal-İş) üye oldukları için işten atılan ve bunun üzerine fabrika önünde eylem başlatan sendika üyelerini ziyaret etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Sekreter Adnan Serdaroğlu, çok sayıda sendika üyesine ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. 

Ziyaret sırasında “Sendika Anayasal Haktır, Atılan İşçiler Geri Alınsın” pankartı açan işçiler, sık sık “Açlıktan Ölmeyiz Biz Bu Yoldan Dönmeyiz”, "Sendika Haktır Engellenemez" “Zafer Direnen Emekçinin Olacak” sloganları attı.

 

"Güvenlik Güçleri Gözetiminde İşçi Çıkarılıyor" 

Adnan Serdaroğlu, Özer Elektriğin yaptığı “usulsüzlükleri” daha önce de açıkladıklarını söyledi. Yıllardır ücretlerle ilgili bir kayıt dışılığın söz konusu olduğunu söyleyen Serdaroğlu, bir aydır yetkili kurumların gelmesini beklediğini kaydetti. Serdaroğlu, “Fabrikada güvenlik güçlerinin gözetiminde işçiler çıkarılıyor. Yasadışı işleme güvenlik güçleri alet ediliyor” dedi.

 

"Patronlar Özgürlük ve Sendika İstemiyor"

Serdaroğlu, şunları söyledi: “İnsanlar tazminatsız işten atılıyor. Bu hukuksuzluğa müdahale eden olmuyor. Bunlar 40 yıl önce ortaya çıkan gelişmelerden oluyor. 40 yıl önce Türkiye’de 5 tane faşist genaral ülkenin yönetimine el koydu. El koyan 5 general patronların önünde diz çöktüler. Ne istiyorsanız yapacağız dediler. Patronlar bu ülkede özgürlükler, sendikalar, DİSK olmasın dediler.”

 

"Demokrasi Var Diyen Buraya Baksın"

Yaşananlara “dur” denilmesi gerektiğini söyleyen Serdaroğlu, “Grevlerimiz yasaklanıyor, örgütlenmemiz engelleniyor. Hala bu ülkede birileri ‘demokrasi var’ diye bağırıyor. ‘Demokrasi var’ diyenler gelsinler buraya baksınlar. Önümüzdeki bütün zorluklara nasıl göğüs gerdiysek bundan sonra da bunları göze alarak bu mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

 

"Geleceklerine Sahip Çıkmak İçin Örrgütlendiler"

Ardından konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, ortaya koyulan eylemin ülkedeki gerçekleri ortaya koyma noktasında anlamlı olduğunu söyledi . “Dünyada en onurlu şey işine, emeğine, ekmeğine ve çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için örgütlenmektir” diyen Çerkezoğlu, 46 gündür direnen işçileri kutladı.

Çerkezoğlu, işverenlerin hukuka uygun davranmama cesaretini siyasi iktidardan aldığına dikkati çekerek, şunları söyledi: “Çünkü ülkeyi yöneten iktidar sermeye sınıfının iktidarıdır. Bu iktidarın bütün tercihleri sermayeyi koruma yönündedir. Bu direniş başarıya ulaşana kadar, bütün arkadaşlarımız iş başı yapana kadar DİSK bütün gücüyle, varlığıyla işçilerin yanında olacaktır.”

İşçilerin fabrika önündeki eylemi devam ediyor.