KHK ile ihraç edilen Cemal Yıldırım, Muhammet Semih Karaoğlu ile KHK'lıra destek veren Resul Kalyoncu, 2 Eylül günü Kadıköy'de bir açıklama yaparak Ankara'ya yürüyüş başlatmıştı. Ankara'ya ulaşan KHK'lılar, Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması yaparak yürüyüşlerine son verirken, polis saldırısı ile gözaltına alındılar.

Yürüyüşü sonlandırmak için Sakarya Caddesi’nde açıklama yapmak isteyen KHK’lılar ve eyleme destek vermek isteyenlere polis, “Valilik izni olmadığı” gerekçesiyle saldırdı, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Çevrede gözaltına tepki gösterenler de gözaltına alınmakla tehdit edilirken, eyleme destek veren HDP'li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu, “İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen KHK’lileri karşılamak için Sakarya Caddesi’ne geldik, onlarla birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı. Karşılamaya çalışıyorduk, sadece bir açıklama yapılacaktı ama hemen gözaltına alındılar. KHK zulmüne karşı yürüdüler, bizlerde yanlarındaydık. İktidarın bu tavrı bizi engellemeye yetmeyecek. KHK zulmünü devam ettirmeye çalışıyorlar. Barışçıl bir eylem engellendi, kabul edilemez” dedi.