< < Covid-19 Uyarısı Yaptı İşten Atıldı

Antep’teki bir fabrikada aşçının koronavirüs testi pozitif çıktı. Aşçının yaptığı yemeğin dağıtılmasına itiraz eden Mustafa Yılmaz adlı işçi tazminat hakları gasp edilerek işten çıkarıldı.

Antep'te 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada çalışan aşçının koronavirüs testi pozitif çıktı. Testi pozitif çıkan aşçının yaptığı yemek 300 işçiye verilmek üzere yemekhanede dağıtıldı. 

Duruma itiraz eden ve Whatsapp durumunda olayı paylaşan Mustafa Yılmaz tazminat ve ihbar hakkı gasp edilerek işten çıkarıldı.

Yılmaz, “Fabrikada çalışıyordum. 22 Ağustos 2020'de aşçımız Covid-19 testi için hastaneye gitmişti. Aşçımız test sonucu çıkmadan tekrar iş yerine gelip yemek yaptı. Bu yemeği yaptıktan sonra test sonucunun pozitif olduğu ortaya çıkıyor. Test sonucu pozitif çıkmasına rağmen bu yemeği bize yediriyorlar. Bu yemeği fabrikada çalışan 300 kişi yiyor ve karantina uygulanmadı. Yapılan o yemek 3 gün boyunca işçilere yedirildi ve aşçımızın yaptığı yemekten dolayı bir kişinin daha hastalığa yakalandığı söylendi” dedi. 

Fabrikada yaşanan bu durumu sosyal medya hesabından paylaştığını ve bu nedenle KOD-29 ile işten çıkarıldığını söyleyen Yılmaz, “Ben arkadaşlarımın sağlığı için bu olayı Whatsapp durumumda paylaştım. İnsanlar çoluk çocuk sahibi sıkıntı olmasın diye paylaştım. Bundan dolayı beni KOD-29 ile işten çıkardılar. Personel müdürlüğündeki yönetici bana, 'İnsanları uyarmak sana mı kaldı?' dedi. Ben bu fabrikada 7 yıl özveriyle çalıştım, gecemi gündüzüme kattım. Pandemiden dolayı işten çıkarmak yasak olduğu için beni KOD-29 ile işten çıkarttılar. Tazminat ve ihbar hakkımı alamadım ve bana, mahkemeye ver ne halin varsa gör dediler. Ben mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. İnsanların sağlığıyla oynamasınlar” dedi.