< < Fitnespark Deluxe İşçisi Gözaltına Alındı

Kayseri’de FitnessPark Delux tarafından hakları gasp edilen işçiler Muhammed Hanifi Baştürk ve Nur Esen'in haklarının ödenmesi talebiyle yapılan eylemin ardından Baştürk gözaltına alındı.

KAYSERİ - FitbessPark Deluxe Spor Salonu'nda eğitmen olarak çalışan milli sporcu Muhammed Hanifi Baştürk ve eğitmen Nur Esen  gasp edilen haklarının ödenmesi için eylemlerini sürdürüyor. Bugün de FitnessPark Delux Spor Salonu önünde Emeğin Gücü Derneği Başkanı Mustafa Adnan Akyol, dernek üyeleri, İTK’lı işçiler ve emek dostlarının katılımıyla Muhammed Hanifi Baştürk ve Nur Esen basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında FitnessPark patronun  taciz ve hakaretleri üzerine tartışma yaşandı.

Yaşanan tartışmanın ardından Muhammed Hanifi Baştürk, patronun şikayeti üzerine gözaltına alındı. İşçiler haklarının gasp edildiğini söylediğinde hiç bir işlem yapmayan Emniyet, işçilerin haklarını 10 aydır gasp eden, onlara hakaretlerde bulunan, tehdit eden, adamlarıyla saldıran patronlar ve işbirlikçilerinin her şikayetinde işçilerden ifade alıyor.

Bugün işçiler anayasal haklarını kullanarak basın açıklaması yaparken patronların hakaretlerine ve saldırısına uğradı ama gözaltına alınan hakları gasp eden patronlar değil işçi gözaltına alındı. Nur Esen, Emeğin Gücü Derneği başkan ve üyeleri ile İTK’lı işçiler, Baştürk ifade verip gözaltından çıkıncaya kadar karakol önünde bekleyişlerini sürdürdü.

Emeğin Gücü Derneği ve İTK üyeleri, FitnessPark Delux işçilerinin, patronun ve ortaklarının asılsız şikayetleriyle defalarca karakola ifade vermek zorunda kaldıklarını bugün de yine basın açıklaması yapılırken patronun hakaretleri ve saldırısı üzerine Baştürk'ün gözaltına alındığını belirterek "Ne patronların bu tür saldırı ve şikayetleri, ne de bu asılsız şikayetlerle yapılan gözaltılar bizi mücadelemizden vazgeçiremez. Arkadaşlarımızın hakları ödeninceye kadar eylemlerimiz devam edecek" dedi. 

Baştürk'ün ifadesi alınarak saat 18.00 sıralarında serbest bırakıldı.