< < Yavuz Polat’ın Ölümüne İlişkin Haber Ve Yazılara Erişim Engeli

Erzincan'da tezgahına ek konulması üzerine kendini yakan seyyar satıcı Yavuz Polat'ın ölümüne ilişkin haber ve yazılara erişim engeli getirildi.

Erzincan’da mesire alanında Kurban Bayramı’nın birinci gününde mısır satarken zabıta tarafından tezgâhına el konulan seyyar satıcı Yavuz Polat üzerine benzin döküp kendini yakmıştı.

Üç çocuk babası 47 yaşındaki Yavuz Polat, Trabzon'da yoğun bakıma alınmış fakat 27 Ağustos'ta yaşamını yitirmişti.

Yavuz Polat'ın ölümünün ardından İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Sözcüsü Murat Çakır, işçi intiharlarına odaklanan “İşçi İntiharları, Direniş Ce Dayanışma” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Çakır'ın yazısı 31 Ağustos günü Sendika Org sitesinde yayınlandı. 2 Eylül günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Sendika.Org’a e-mail yoluyla gönderilen yazıyla, Erzincan Sulh Ceza Hakimliği’nin 1 Eylül günü 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a dayanarak söz konusu yazının yayından kaldırılmasına ya da erişeme engellenmesine hükmedildiği belirtilerek, yazının ilgili linkten kaldırılması istendi.

Aynı kararın konuyla ilgili yayımlanmış diğer bir haber ve içerikler için de alındığı öğrenildi.

Sendika.Org avukatları konu ile ilgili hukuki itirazda bulunacak.