Siyah Kalem Mühendislik tarafından hakları gasp edilen işçiler basın açıklaması yaparak ”Bir buçuk yıldır bekledik.Artık yeter” dedi.

Siyah Kalem Mühendislik'in yüklenici firma olduğuGebze Emlak Konut projesinde taşeron İskap İnşaat’ta mermer ustası olarak çalışan ve ücretleri ödenmeyen işçilerin gasp edilen alacaklarının ödenmesi için İşçi Temsilcileri Konseyi ve Emeğin Gücü Derneği bugün basın açıklaması yaptı.

Açıklmada ”İşçiler Sizin Köleniz Değil”, ”Siyah Kalem’de Hak Gaspına Son”, ”Hak Verilmez Alınır Zafer Sokakta Kazanılır” sloganları atıldı.

İşçilerden Muhacir Esmer "Gebze Emlak Konut projesinde mermer ustası olarak çalıştık. İskap, işten çıkarırken ücretlerimizi ödemedi. Bize çek verdi. Çek karşılıksız çıktı. Gebze’ye gittik oradan Siyah Kalem Mühendislik’e yönlendirdiler. Siyah Kalem Mühendislik yüklenici firma ama bir buçuk yıldır bugün yarın diye çeşitli bahanelerle bizi oyalıyor.

Aylardır Gebze Emlak Konut’a gidiyoruz buraya geliyoruz. Çek için hukuki süreci de başlattık ama ondan da bir sonuç alamadık. Artık yeter. Bundan sonra yalnız burada değil Siyah Kalem'in yapımını üstlendiği şantiyeler önünde de eylem yapacağız. Alacaklarımız ödeninceye kadar eylemimiz devam edecek” dedi.

Ajitasyon konuşmalarıyla Siyah Kalem Mühendislik’i teşhir eden işçiler eylemlerinin devam edeceğini belirterek sloganlarla açıklamayı sonlandırdı.