< Çiğli'de İşçiler Grevde...

Çiğli Belediyesi'nin temizlik işlerini yürüten taşeron firma ÇİBEL AŞ ile Genel İş Sendikası arasındaTİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine işçiler fiili olarak greve çıktı.

İZMİR - DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 8 No'lu Şubesinin örgütlü olduğu Çiğli Belediyesi'nin temizlik işlerini yürüten taşeron firma ÇİBEL AŞ ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde dokuz aydır olumlu sonuç alınamaması üzerine işçiler bu sabah itibariyle fiili olarak greve çıktı.

Toplu iş sözleşmeleri Ocak 2020'den bu yana sürdürülüyor. Görüşmelerin olumlu sonuçlandırılmaması üzerine belediye işçileri 1 Eylül tarihinde eylem kararı aldı ve tüm birimlerde iş başı yapmadı.

ÇİBEL AŞ patronu grevin yasal olmadığı gerekçesiyle tutanak tuttu ve "işçiler bunun sonuçlarına katlanacak" diyerek tehditte bulunmasına rağmen Çiğli Belediyesi'nin Harmandalı'ndaki şantiyesinde sözleşmenin imzalanmasını ve taleplerin kabul edilmesi için fiili olarak greve başladı.

Genel İş 8 No'lu Şube Temsilcisi Feride Konca, 9 aydır görüşmelerden bir sonuç elde edilemediğini ve eylemlerinin ikinci gününda olduklarını belirterek, "Arkadaşlarımız işe gidiyor ancak işe çıkmıyor yani şantiyede işi durdurdular" dedi.

Konca, TİS imzalanana ve talepleri kabul edilene kadar fiili grevin süreceğini söyledi.