< KHK'lılar Ankara'ya Yürüyor

KHK ile ihraç edilen Cemal Yıldırım, Muhammet Semih Karaoğlu ile KHK'lıra destek veren Resul Kalyoncu, Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde açıklama yaparak Ankara'ya yürüyüş başlattı.

Ankara Defterdarlığından KHK ile ihraç edilen ve 4 yıldır"İşimi Geri İstiyoru” diyerek mücadele eden Cemal Yıldırım, KHK ile ihraç edilen Muhammet Semih Karaoğlu veKHK'lıra destek veren Resul Kalyoncu, Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde açıklama yaparak Ankara'ya yürüyüş başlattı.

 

”KHK'lar Bize Ailelerimizle Birlikte Uygulanan Soykırımdır”

Açıklamada Ankara Defterdarlığından KHK ile ihraç edilen   Cemal Yıldırım, "KHK'lar bizim ailelerimiz ile birlikte soykırıma uğratılmamızdır. En doğal insani hakları, vatandaşlık haklarımızı kullanmamızın engellenmesidir. KHK demek insanların sürgüne gönderilmesi demektir. KHK demek, farklı biçimlerde ölen 538 insan demektir. KHK 21'inci yüzyılda bir soykırımdır. Her türlü adalet arayışımız yasaklanmaktadır. Bugün bile bu alanda yürümemiz engellenmektedir. Soykırım yaptılar, yapmaya devam ediyorlar ama teslim olmayacağız" dedi.

 

"Faşist Düzene Karşı Birlikte Mücadele "

KHK'lılara destek veren Resul Kalyoncu, yaşananlara herkesin ses çıkarması durumunda hukuksuzluğun sona erebileceğini belirteerk, "Hepimiz, hep birlikte ses çıkarırsak bu faşizm düzenini yeneriz. Şimdiden önümüze engeller çıkarmaya başladılar. Daha da çıkaracaklar. Biz de onların dayatmalarına karşı yürüyüşümüzü devam ettireceğiz" dedi.

 

”TümbToplumun Talepleri İçin"

KHK ile ihraç edilen Muhammet Semih Karaoğlu, yalnızca kendi talepleri için değil, son yıllarda artan hak taleplerine ses olmak için yola çıktıklarını söyledi.

Karaoğlu, "Her gün şahit olduğumuz cinsel istismar, kadında şiddet, hayvan hakları, doğa hakları olsun, tamamen adalet diyerek bu yola koyulduk. Herkesi toplumsal bir sözleşmede bir araya gelmeye davet ediyorum. Eğer bugün burada bir araya gelebildiysek, bu bütün ülke vatandaşlarının da bir araya gelebileceğinin de göstergesidir" dedi.

 

"Haklarımızı Gasp Eden İktidara Karşı”

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK'ların bir soykırıma dönüştüğünü belirterek KHK'lıların kamunun yanı sıra özel sektörde de çalışmalarının yasaklanması, yurtdışına çıkışlarının yasaklanması gibi örneklerle KHK'lilerin yaşadıkları sorunları dile getiren Gergerlioğlu, "Haklarımızı gasp eden bir iktidar anlayışına karşı buradayız. Direnmek için buradayız. önemli bir yürüyüşe başlayacak olan arkadaşlarımızın yanındayız" diye konuştu.

"KHK'lıların Adalet Arayışı Herkesin Arayışı”

HDP Milletvekili Musa Piroğlu, "Adalet arayışı, işinden edilen, yaşamsal hakları tamamen ellerinden alınan, Meriç'te, Ege'de çocuklarıyla beraber boğulmaya zorlanan, intihara zorlanan KHK'lilerin arayışıdır. Adalet arayışı, adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda hayatını kaybeden Ebru Timtik'in arayışıdır. Adalet arayışı, adil yargılanma talebiyle bedenini ölüme yatırmış olan Aytaç Ünsal'ın arayışıdır. Adalet arayışı, mezarları yağmalanan, çocuğunun cenazesi PTT kargosuyla kendisine yollanan Kürt annelerinin arayışıdır. Adalet arayışı, iktidarın düşmanlaştırdığı herkesin arayışıdır" dedi.

Zeytinburnu Belediyesinden KHK ile ihtiyaç edilen Kenan Güngördü, KHK'lıların yaşadıkları hukuksuzluklara, yaşadıkları sorunlara, intiharlara değinerek "Elbet bunların hesabını soracağız, O gün geldiğinde sizler 'Adalet' diye haykıracaksınız. Ama çok geç olacak" dedi.

Konuşmaların ardından ”KHK'lar Gidecek Biz Kazanacağız” sloganı atıldı.

Polisin KHK'lılara Kadıköy Kaymakamlığının izin vermedi gerekçesiyle yürüyemiyeceklerini belirterek engellenmesi üzerine Ankara’ya yürüyüşlerine başlamak üzere Maltepe'ye geçti.