"Kazanımımızdan Bir Adım Geri Atmayız!"

 

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyesi kadınlar İstanbul Sözleşmesinin uygulanması talebiyle Kadıköy Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak ”İstanbul Sözleşmesi kazanımımızdır. Bir adım geri atmayız" dedi.

İSTANBUL -Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel İş) İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Kadın Komitesi, İstanbul Sözleşmesi için Kadıköy Belediyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada“Kadın Cinayetleri Politiktir” pankartının açıldığı açıklamada sık sık “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır”, “Kadın, Yaşam, Özgürlük” sloganları atıldı.

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Kadın Komitesi Sözcüsü Hasret Durgun, kadınların sistematik saldırılarla karşı karşıya olduğunu belirterek, iktidar topluma deli gömleği giydirmeye çalışırken, kadınlara ise şiddet, taciz ve tecavüzü reva gördüğünü belirtti. Sözleşmenin kadınlar ve çocuklar için önemine değinen Durgun, “Orada duracaksınız! İstanbul Sözleşmesi bu ülkenin kadınlarının kazanımıdır. İstanbul Sözleşmesi ancak geliştirilebilir, ondan bir adım geri atmayı kabul etmeyeceğiz” mesajı verdi.

“Kadına, çocuğa düşman rejimin uyguladığı politikaların hesabını vereceğini belirten Durgun, “Bir kadın arkadaşımızı daha kadın cinayetlerinde kaybetmeye, bir kadın arkadaşımızın tacize-tecavüze uğramasına, bir kadın arkadaşımızın daha kişiliğinin saldırıya uğramasına izin vermeyeceğiz. Bizim sahip olduğumuz direniş kültürü, bugünün güncel kadın mücadelesi ile harmanlanarak, size gerekli cevabı verecektir. Kadına ve haklarına dokunan eller kırılacak, bu topraklar özgür kadının ülkesi olacaktır" dedi.