< < Cadde 54 AVM İşçileri Deniz Mimarlık Önünde Eylemde....

Cadde 54 AVM işçileri, hak gasplarına karşı mücadele devam ediyor. Sakarya’da inşaa edilen Cadde 54 AVM projesinde çalıştıkları Deniz Mimarlık tarafından işten atılan bugün Ataşehir’de bulunan Deniz Mimarlık Ofisi önünde basın açıklaması yaparak, haklarından asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

İSTANBUL – Sakarya’da Serdivan Belediyesi tarafından YU Group ve TürkMall ortaklığıyla inşa edilen Cadde 54 AVM projesinde Deniz Mimarlık bünyesinde çalışan inşaat işçileri, gasp edilen hakları için eylemlerine devam ediyor.

İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği ile birlikte gasp edilen haklarını almak için mücadele eden Cadde 54 AVM işçileri bugün Ataşehir, Barbaros Mahallesi’nde bulunan Deniz Mimarlık Ofisi önünde basın açıklaması yaparak haklarının ödenmesini istedi.

“İşçi Düşmanı Deniz Mimarlık”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “Hak Verilmez Alınır, Zafer Sokakta Kazanılır” sloganları atılan eylemde konuşan Abdurrahmen Hezer, Serdivan Belediyesi, YU Gruop ve TürkMall ortaklığıyla yapılan Cadde 54 AVM projesinde ikibuçuk yıl çalıştığını ve “Malzeme yok” denilerek evlerine gönderildiklerini, işe çağrılmayı beklerken 25/2 madde gerekçe gösterilerek işten atıldıklarını aktardı.

Şubat ayından beri gasp edilen haklarını almak için Serdivan Belediyesi’ne gittiklerinde belediye başkan ve yardımcılarının “Bizim şirketlere gücümüz yetmez, hakkınızı mahkemede arayacaksınız” dediğini söyleyen Hezer, “Belediye proje ihalesi verdiği şirketlerin patronlarına ‘İşçilerin haklarını ödeyin’ deme cesareti gösteremiyor” dedi.

Yüklenici firma olan YU Group önünde ve Deniz Mimarlık’ın çalışma yaptığı Beykoz’da bulunan Acarkent Sitesi önünde eylem yaptıklarını belirten Hezer, YU Group ve Deniz Mimarlık patronlarının haklarını ödemek bir yana haklarında asılsın söylemlerde bulunduklarını, haklarında soruşturma açtıklarını belirterek “Biz anlımızın teriyle emek verdiğimiz haklarımızı istiyoruz ve almadan da eylemlerimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Deniz Mimarlık patronu Osman Saatçi’ye seslenen Hezer “İstersen burada ofiste ol, istersen başka bir şehire git. İstersen bizim eylem yaptığımnız yerlerde pencerelerin arkasından bizi izlemeye devam et. Ama şunu bil ki, biz haklarımızı almadan bizden kurtulamayacaksınız. Çalıştığınız şirketlerin, şantiyelerin önünde, iş yaptığınız sitelerde, ofislerinizin önünde olmaya ve gittiğimiz her yerde sizin işçi düşmanı emek hırsızı olduğunuzu teşhir etmeye devam edeceğiz” dedi.

Işıklar Holding’e de seslenen Hezer, “Deniz Mimarlık’a bütün büyük işlerinizi veriyorsunuz. Onlar da yaptıkları her işte işçileri köle gibi çalıştırıp haklarını gasp ediyor, işçileri sömürmeye devam ediyor. Ya bu Deniz Mimarlıkla ilişkinizi sonlandırın, ya da bizim gasp ettikleri haklarımızı ödemelerini sağlayın” dedi.

Abdurrahman Hezer, “Serdivan Belediyesi, Deniz Mimarlık, YU Group, TürkMall, Işıklar Holding hepinize tekrar söylüyorum. Ya bu sorunu çözeceksiniz bizim haklarımızı vereceksiniz ya da bulunduğunuz her yerde bizi karşınızda bulmaya devam edeceksiniz. Biz haklarımızı almaktan asla vazgeçmeyeceğiz” diyerek tamamladı.

İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) adına konuşan işçi ise “Bizler emeğimiz, alınterimizle çalışıyoruz patronlar ise 25/2 maddeyi gerekçe göstererek hiç bir hakkımızı vermeden bizi işten atıyor. SGK hiçbir soruşturma yapmadan patronların beyanını kabul ederek işten atıyor. İşçiler hiçbir haktan yararlanamıyor, çünkü bu madde içinde hırsızlık, işini düzgün yapmama gibi yüz kızartıcı suçları da içeren bir madda ve işçiler hiç bir haktan yararlanamıyor, başka işyerlerinde çalışamıyor. Yetkililer işçileri dikkate almadan, onun haklarını gözetmeden işten çıkarılmasını kabul etmemeli. Bu maddenin yeniden düzenlenmesi, işçilerin patronların bir beyanıyla işten atılmasının önüne geçilmeli. Kanunlar emek veren, üreten işçilerden yana olmalıdır” dedi.

Eyleme katılan Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) adına yapılan konuşmada ise Cadde 54 AVM işçilerinin hak gaspına karşı verdiği mücadeleyi destekleri belirtilerek, “Daha önce YU Group ve Acarkent Sitesi önündeydik. Yarın başka alanlarda birlikte olmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, ancak işçi sınııfı kurtulduğunda insanlık özgür olabilir.

Coronavirüs günlerinde Türkiye’de bir çok fabrikada, şantiyede işçiler çalıştırılmaya devam ediyor. Her gün yeni ölüm haberleri alıyoruz. İnsanlık dışı kapitalist sistem dünyayı yaratan işçi sınıfını hiçe sayarak ölüme mahkum ediyor. Che’nin dediği gibi insan olmanın tek yolu insanlık dışı bu sisteme karşı savaşmaktır. Cadde 54 AVM işçilerinin hak gasplarına karşı verdikleri mücadeleyi Devrimci Öğrenci Birliği olarak selamlıyoruz. Ve her zaman dayanışma içinde olmaya birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği” denildi.

İşçiler Deniz Mimarlık’ın işçilerin haklarını gasp ettiklerine ilişkin Barbaros Mahallesi sakinlerine de seslenerek, “Burada işçi düşmanlarının bulunduğunu, unutmayın ve işçi arkadaşlarımızın hakları için mücadelesine destek verin” denildi.