< "En Büyük Sorununuz İşçilerin Tazminatı Olacak"

Bimeks işçileri, 4 yıldır verilmeyen maaş ve tazminatlarının ödenmesi için basın açıklamaları yapmaya devam ediyor. İşçiler bugün Bimeks Ofisi önünde eylem yaptı.

Yaklaşık 500 Bimeks işçisi maaş ve tazminatlarının ödenmesi için hukuki süreci takip ederken işçilerden bir kısmı da Bimeks Ofisi önünde eylem yaparak haklarının ödenmesini istiyor.

 

"İşçileri Anlamıyormuş"!

İşçilerin maaş ve tazminatlarını 4 yıldır ödemeyerek gasp eden Bimeks patronları ise işçileri anlamıyormuş!

Zira işçilerin alacaklarından çok daha büyük sorunları varmış ve onları çözmeye çalışıyorlarmış!

Bir patron, işçinin tek geçim kaynağının emek gücü karşılığında alacağı ücret olduğunu, ücreti ödenmediğinde kendisi ve ailesinin açlıkla mücadele ettiğini tabiki anlamaz. Üretim araçlarının sahibi işçiler olmadığı sürece işçiler maaş ve tazminatlarını alabilmek için mücadele etmek zorundalar.

Bimeks işçileri 4 yıldır ödenmeyen maaşları ve tazminatlarının ödenmesi talebiyle bugün de eylem yaptı.

Sancaktepe'de bulunan Bimeks Ofisi önünde "Bimeks Bir Ofise Sığdı Diyorlar Yutmadık! Patronlardan Alacaklıyız" yazılı pankartın açıldığı eylemde, işçiler sıkı sık "Direne Direne Kazanacağız"  "Yaşasın Sınıf Dayanışması" sloganları attı. Bimeks işçilerine 855 gündür işe dönme mücadelesi veren Cargill işçileri de destek verdi.

 

"Mücadele Eden İşçilerden Korkuyor"

Bimeks işçileri adına basın açıklamasını  okuyan Betül Celep, bin 500 Bimeks işçisinin 4 yıldır maaşlarını ve tazminatlarını alamadıklarını belirterek, patronlarından Murat Akgiray'ın ofisten kaçtığını söyledi.

"İşçilere haklarını vermiyor. Mücadele eden işçilerden korkuyor ve kaçıyor. Bin 500 işçiyi temsilen geldik. İşverenlerin peşini bırakmayacağımızı söylemek için geldik" dedi.

Sancaktepe mahallesi sakinlerine de seslenen Celep, "Artık siz de bunların bin 500 işçinin hakkını yediğini, çaldığını biliyorsunuz" dedi.

 

"En Büyük Sorununuz İşçilerin Tazminatı Olacak"

Bimeks işçilerinin avukatı Mürsel Ünder de dava hakkındaki bilgileri aktardı. Usulüne aykırı ticaretin suç olduğunu ve cezası bulunduğunu belirten Ünder, ancak bunun ülkede çok da uygulanmadığını söyledi.

Sorunun çözümü için işverenden randevu talep ettiklerini ifade eden Ünder, fakat patronların kendilerine, "Ben bu işçileri anlamıyorum. Bizim daha büyük sorunlarımız var. Onları çözmeye çalışıyoruz" dediğini aktardı. Patronlara seslenen Ünder, "Zaman içerisinde sizin en büyük sorununuz Bimeks işçilerinin direnişi sayesinde işçilerin tazminatı olacak" dedi.

 

"Bir Kuruş Tazminatları Kalmayacak"

İşçilerin bir kuruş tazminatı kalmayana kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Ünder, işçilerin mücadelesinin haklı olduğunu ve yanlarında durmaya devam edeceğini söyledi.

 

"İşçilerin Hakları Varlıklarının Çok Küçük Bir Yüzdesi"

Ünder, "Akgiray ailesi kendi varlıklarının çok düşük bir yüzdesini vererek buradaki işçi arkadaşların tazminatlarını ödeyeceğini, ödemesi gerektiğini biliyoruz. Bu onların hukuki, etik hem de bir dine inanıyorlarsa dini görevleridir" dedi.

 

"Yılmadan, Yorulmadan Mücadele"

Cargill işçisi  Oğuz Çömez ise mücadele eden arkadaşlarının selamlarını getirdiğini belirterek, "Bu ülkede mücadele etmeden hakkımız olanı maalesef alamıyoruz. O yüzden mücadele esastır, yılmadan yorulmadan emeğimizin peşinde gitmemiz gerekiyor. Çünkü biz vazgeçersek onlar daha çok cesaretleniyor ve başka işçilere de bu zulmü reva görüyorlar" diye belirtti.   

Bimeks işçileri eylemi sloganlarla bitirildi.