< Vestel’de Kaç İşçi Yaşamını Yitirdi?

Manisa'daki Vestel fabrikasında Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren işçilere ilişkin soru halen netliğe kavuşmuş değil. Firma 2 işçinin ismini açıklarken İSİG Meclisi ise işçilerden alınan bilgilere göre 5 işçinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Manisa'daki fabrikasında yedi işçinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edilen Vestel'den konuya ilişkin açıklama yapıldı. "

Çalışanlar, hayatını kaybeden beş işçinin ismini açıklarken, fabrikanın verdiği cevapta bu beş kişiyle ilgili bir bilgi verilmedi.

Vestel, Manisa'daki fabrikada yedi işçinin Covid-19’dan hayatını kaybettiği iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Açıklamada “Üzülerek belirtmek isteriz ki, Vestel Şirketler Grubu'nun iki değerli üyesi, dünya çapında bir salgın haline gelen Covid-19 kapsamında vefat etmiştir. 17 bin kişilik çalışan kadromuzla 9 ayrı fabrikamızda Covid-19 tanısı yüzde 2 civarındadır. Bu kişilerin tedavileri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında devam etmekte, tedavi süreçleri tarafımızca yakından takip edilmektedir. Bu asılsız iddiaları paylaşan kişi ve kurumlara karşı sahip olduğumuz hukuki hakları koruyacağız” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada iki işçinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Ancak Vestel işçileri, dün çeşitli demokratik kitle örgütlerine hayatlarını kaybeden işçilerin isimlerini verdi.

İşçilere göre Covid-19 yüzünden ölen işçilerin isimleri Ali Yılmaz, Taner Arı, Özkan Kocaağaoğlu, Mehmet Demir, Ömer Tatlıkalıp olarak açıklandı.

Vestel’den yapılan açıklamada bu 5 işçiye ilişkin bir ifade yer almadı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi de Vestel'in yaptığı açıklamanın ardından işçilerden alınan bilgilere göre 5 işçinin Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

İSİG Meclisi, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden işçilere ilişkin,

"Ali Yılmaz... Vestel Hıgh End Fabrikası'nda Plastik Enjeksiyon bölümünde kalıpçı... Kronik rahatsızlığı vardı, 1 Temmuz'da normalleşme süreci kapsamında işe geri çağrıldı, 10 gün sonra koranavirüse yakalandı...

27 Temmuz'da tedavi gördüğü Alaşehir Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti...

Vestel'de Covid-19 sonucu hayatını kaybeden ve şu ana kadar kimlik bilgilerini öğrenebildiğimiz üç işçi var:

Ali Yılmaz, kalıpçı, 27 Temmuz...

Taner Arı, tv montaj işçisi, 28 Temmuz...

Ömer Tatlikalp, 45 yaşında, 5 Ağustos..." bilgisini paylaştı.

İSİG Meclisi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren işçilere ilişkin  "Bize ulaşan bilgilere göre Özkan Özkocaoğlu ve Mehmet Demir isimli işçilerin de Covid-19 nedeniyle öldüğü  belirtiliyor. Doğru mudur?

Vestel yetkililerine: "Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden başka işçi arkadaşımız var mı?" diye sordu.