Nes Giyim İşçileri Haklarını İstiyor

Adana’da iflas gösteren NES Giyim’in işçileri haklarını kaybetmek istemiyor.

NES Giyim firması iflas masasına başvurmuştu. Daha önce de konkordato ilan etmiş olan firma yetkilileri, işçilere alacaklarının iflas sonrası satılacak mallardan elde edilecek paralarla ödeneceğini söylemişti.

Ancak işçilerin kaygıları zaman geçtikçe arttı. Önce firma yetkilileri ile, ardından icra dosyasına bakan yetkililerle görüşen Dev Tekstil Sendikası, kendilerine ipotek ve rehin bulunmayan malların satışı sonucunda elde edilecek paranın işçilere tazminat olarak ödeneceği teminatı almıştı.

Ancak Nes Giyim’in binasına Şenzorlu Tekstil tabelası asıldığını gören işçiler, Sendikaya ulaştı. İşçiler, “iflasa onay vermek için Nes Giyim’e denetime gelineceğini, kendilerine soru sorulursa ‘2 aydır maaş alamadıklarını’ söylemelerini istediklerini; aksi takdirde iflasa onay verilmeyeceğini anlatıyorlar. Bu beyanı verirlerse tüm alacaklarının devlet tarafından ödeneceği söyleniyor.

Bu gelişmelerden dolayı tazminatlarının yanacağını düşünen işçiler, iflas sonuçlandığında başka alacaklılar ortaya çıkarsa, yüzlerce işçiye ne kadar para kalacağı konusunda endişeli ve Adana’da iflas gösteren diğer tekstil fabrikalarındaki işçilerle aynı akıbeti yaşamak istemiyorlar.

Hak kaybı yaşamamak isteyen işçiler CİMER yoluyla şikayetlerini yetkililere iletti ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilerinin firmada denetim yapmasını istedi.