Getir, Kadını Tacizden Kurtaran İşçiyi İşten Attı

Online alışveriş mağazası Getir, genç bir kadını tacizciden kurtaran işçiyi işten attı. Akşam telefon edilerek  işçiye işten atıldığı bildirildi.

Sloganı ”Getir Bi Mutluluk" olan online alışveriş mağazası Getir, müşterilerine mutluluk ulaştırıyor mu bilemiyoruz. Ama işçilerine ve kadınlara mutluluk ulaştırmadığı kesin.

Daha önce çeşitli gerekçelerle işten atmalarla gündeme gelen Getir, takdir etmesi gereken işçiyi bir telefonla işten attı.

Dün akşam saatlerinde Florya Caddesi üzerinde genç bir kadın bir erkeğin tacizine uğradı.

Olay yerinden geçmekte olan Getir online alışveriş mağazası işçisi motokurye Doğan Kaya da olaya şahit oldu.

18 yaşlarında bir kadının orta yaşlarda bir erkek tarafından taciz edildiğini gördü. Bu sırada çevreden yardım arayışında olan genç kadın ”Abi yardım et!" diyerek Kaya'ya seslendi.

Kaya motosikletinden inerek yanlarına gitti ve 55 yaşlarında olduğunu tahmin ettiği tacizciye ”Utanmıyor musun? Neden küçük kızı taciz ediyorsun?” dedi.

Tacizci bu kez Kaya'ya ağır küfürler ederek uzaklaştırmaya çalıştı.

Tacizcinin hakaretleri devam edince Kaya dayanamayıp bir tokat arttı ve genç kadını tacizciden kurtararak olay yerinden ayrıldı.

Akşam evine gelen Kaya, işyerinden arandı. "Sen dün gece kavgaya mı karıştın?” denilerek hakkında tutanak tutularak işine son verildiği bildirildi.

Getir firmasında 6 aydır çalışmakta olan Doğan Kaya iki çocuk babası olduğunu ve işine geri dönmek istediğini belirtti.

Sermaye olaylara işine geldiği gibi bakar. İşçinin bir kavgaya karışmış olması firmanın prestijli açısından problem olabilir.

Fakat bu kavga genç bir kadını bir tacizciden kurtarmak için yapılmışsa onurlu  bir davranış ve olması gereken bir müdahaledir.

Getir firması Doğan Kaya’yı takdir etmesi gerekirken, olayı firma prestijine zarar verecek bir "kavga" olarak görüyor!

Bir kadının taciz ediliyor olmasının bir önemi yok! Getir patronlarına göre bir kavga var ve işçi işten atılır. Yeter ki, firmanın kazanacağı para azalmasın!

Getir firması ”Kavgaya mı karıştın?” diyerek işçiyi  işten atmakla kadın tacizcilerine destek vermiş oluyor.

Getir online alışveriş mağazası, Doğan Kaya'yı işe geri almalıdır.