Kayseri'de FitnessPark Deluxe işletmesinde eğitmen olarak çalışan milli  sporcu Muhammed Hanifi Baştürk ve eğitmen Nur Esen, ortağı da oldukları FitnessPark Delux patronları tarafından hisseleri gasp edilerek işten atıldı.. 

 

Özel Eşyalarını Alması da Engellendi

Baştürk ve Esen'in 9 aydır patronlar tarafından işyerine girmesi engelleniyor. Baştürk'ün özel eşyalarını almasına dahi izin vermeyen patronlar, tüm haklarını gasp ettikleri gibi bir de tehdit ve taciz merde bulunması üzerine  hakları gasp edilen Muhammed Hanifi Baştürk  ve Nur Esen basın açıklaması yaptı.

 

Gasp Edilen Haklarını Talep Ederken Gözaltına Alındı

Basın açıklamasından hemen sonra ulaştığımız Baştürk telefon görüşmemize ara verdiğimiz sırada FitnessPark Delux patronlarının şikayeti üzerine polisler tarafından gözaltına alındı. Baştürk ile irtibat kurmanızı sağlayan Emeğin Gücü Derneği üyeleri, gasp edilen hakları için anayasal hakkını kullanarak basın açıklaması yapan Baştürk karakola götürüldüğünü ve bir kez de devlet tarafından haklarının gasp edildiğini belirtti. Gözaltı öncesi telefonla görüştüğümüz Muhammed Hanifi Baştürk, yaşadıkları 9 aylık süreci aktardı.

Yaklaşık 10 yıl önce vücut geliştirme sporuna başlayan Baştürk, yerel, ulusal birçok yarışmada Türkiye’yi temsil etmiş. 2018 Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda final oynayan ve 2019 Balkan Şampiyonası’nda 75 kiloda birinci olmuş.

 

"Sporcu Olarak Spor Salonunda Olmak İstedim"

Milli sporcu ve eğitmen olması nedeniyle FitnessPark Deluxe Spor Salonu işletmecisi ve işletmeci genel müdürü olan Mustafa Bozdağ'ın kendisine eğitmenlik ve ortaklık teklifinde bulunduğunu aktaran Baştürk, "Ailemin geçimini sağlamam gerekiyor. Ama antremanlarımı da aksatmamam gerekiyor. Başka bir işte çalışmak yerine sporcu olarak burada çalışmak, hem antrenmanlarım, hem de sporcu gençlere faydalı olabilmek daha anlamlıydı. Bu nedenle de eğitmen olarak da çalışmak üzere bir kısım hisse ile ortak olup eğitmen olarak da çalışmaya başladım" dedi.

 

"Arkadaşıma Eğitmen Ol Dedim, Mağdur Oldu"

Bu arada ihtiyaç üzerine kendisini yakından tanıdığı yıllarca maliyede çalışmış emektarlığıyla bilinen Nur Esen'e de eğitmen olarak çalışması ve ortaklık teklifinde bulunduklarını belirten Baştürk, "Sağolsun o da bizimle çalışmayı tecrübesini paylaşmayı kabul etti. Güzel bir programla eğitmenliğimizi yapmaya sürdürdük. Fakat bir süre sonra işyerinde Mustafa Bozdağ ile sorunlar yaşamaya başladık" dedi. Baştürk yaşadıkları mağduriyet nedeniyle Nur Esen'e eğitmenliği kendisi teklif etmiş olduğu için onun da mağduriyetine neden olduğunu düşünerek, ayrıca üzüntü duyduğunu ifade ediyor.

 

"Haberim Olmadan Ünvanım Reklam Amaçlı Kullanıldı"

Milli sporcu olması nedeniyle Sırbistan'da düzenlenen  Vücut Geliştirme Balkan Şampiyonasına katıldığını, yurtdışında olduğu bu süreçte Bozdağ tarafından ünvanı ve resimlerinin reklam amaçlı  kullanıldığını belirten Baştürk "Milli sporcu, ünvanımı suretimi bedenimi yazılı görüntülü ve de sesli olarak sponsorlu reklam yapıp sırtımdan milyarlarca para kazanarak beni istismar etti. Benim iznim ve haberim olmaksızın yaptığı bu istismar nedeniyle de şirket yetkili müdürü Mustafa Bozdağ'dan şikayetçiyim" dedi.

 

"İş Aktinizi Feshettim" Mesajı

Baştürk işten atılma, hak gaspı, tehdit ve taciz içeren süreci ise şöyle aktardı: "FitnessPark Deluxe Spor Salonu işletmecisi ve işletmeci genel müdürü olan Mustafa Bozdağ, cep telefonundan WhatsApp mesaj uygulamasından 27/12/2019 tarihinde bir gece vakti bana ve bir diğer emekçi kardeşimiz olan Nur Esen arkadaşımızın telefonuna tehdit ve aşağılayıcı uslup içerisinde mesaj göndererek karşılıksız olarak iş aktimizi fesihettiğini bildirdi .Bütün dökümanlar kayıt altında.

FitnessPark Deluxe işletmesinde ilk iş günümüzün ve de işten çıkarılma son iş günümüzün hiçbir şekilde sözleşmesi ve de tutanağı bulunmuyor.

 

"Haklarınızı Ödeyeceğim" Dedi 9 Ay Geçti

Mustafa Bozdağ'ın şirket müdürü olarak bizlere mesaj göndererek oluşabilecek bütün hak edişlerimizi ödeyeceğini söylemesinin üzerinden tam olarak 9 ay geçti. Benim ve Nur Esen arkadaşımızın hesabına tek bir kuruş ödeme yapılmadı.

 

Kişilik Haklarımız Ayaklar Altına Alındı

Ortaklığımız  Kayseri 7. Noterliğince onaylıdır. Mustafa Bozdağ da 1 yıldır beni ve Nur Esen arkadaşımızı gasp tehdit ve hırsızlıkla suçlamakta olup toplum nezdinde saygınlığımızı ve de kişilik haklarımızı ayaklar altına aldı. Bu ülkenin milli bir sporcusu olarak da bana ve arkadaşıma yapılmış büyük bir haksızlıktır."

 

"Sporla İlgili Bir İşte Çalışmak İsterim"

Spor salonunda işten atılmasının ardından hem maddi hem de psikolojik olarak ciddi zorluklar yaşadıklarını aktaran Baştürk, "İki küçük çocuğum var. Ailemin geçimini sağlamak zorundayım. Aynı zamanda sporcuyum. Fakat biliyorsunuz sporcuların düzenli bir geliri olmuyor. Bu yüzden de çalışmak zorundayım. Ayrıca sporcu olmam nedeniyle beslenmeye ve antremanlarım için de ciddi bir bütçe ve zaman ayırmam gerekiyor. Geçimimi sağlamak için inşaatlarda çalıştım. Çalışmaktan yana bir şikayetim yok. Fakat sporcu olarak bu alanda çalışmak istiyorum. Ben ve arkadaşım için çok yıpratıcı bir süreç oldu" dedi.

 

Gözaltından Çıktı Gece Eyleme Devam Etti

Basın açıklaması sonrası gözaltına alınan Baştürk ifadesi alındıktan sonra saat 21.00 sıralarında çıkar çıkmaz işyeri olan FitnessPark Deluxe önüne giderek eylemine devam etti.

Savcılığa ifade verdiğini ve serbest bırakıldığını aktaran Baştürk eylem alanından gönderdiği bir fotoğraf ile "Bugün basın açıklaması sırasında bize destek veren emek dostlarına teşekkür ederiz. Bize güç ve moral verdiler. 

"Hakkımı Alıncaya Kadar Mücadele Edeceğim" 

"Mesai arkadaşım Nur Esen ve ben 9 aydır maddi ve manevi olarak çok yıprandık. Haklarımız gasp edildiği gibi taciz edildik, tehdit edildik. Artık bu sorunun bir çözüme kavuşmasını istiyoruz. Tek bir başıma kalsam da hakkım için mücadele edeceğim" mesajını iletti. Baştürk gece de  FitnessPark Delux önünde eyleme devam ediyor.