"Çocuklarımız Gün Yüzü Göremiyorsa Siz De Göremeyeceksiniz"

Cadde 54 AVM İşçileri'nin İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği ile sürdürdüğü hak alma mücadelesi sürüyor. Cadde 54 AVM İşçileri bugün Deniz Mimarlık tarafından dış cephe işi yapılan Boğazüstü Evleri Acarkent sitesi önünde ve  Deniz Mimarlık ile çalışan, Işıklar Holding'in Kavacık'ta bulunan  binası önünde basın açıklaması yaptı.

Eyleme, Devrimci Öğrenci Birliği, Limter İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır, SGDF Eşbaşkanı Deniz  Bahçeci ve inşaat işçileri destek verdi.

İşçilerden Abdurrahman Hezer, Deniz Mimarlık tarafından dış cephe işi yapılan Acarkent Sitesi yöneticilerine seslenerek "İşçileri çalıştırıp 29 kodla çıkış veren haklarını gasp eden işçi düşmanı Deniz Mimarlık burada iş yapıyor. Deniz Mimarlık tarafından yapılan işçi sömürüsüne ortak olmayın. Ya Deniz Mimarlık ile anlaşmanızı feshedin ya da gasp ettikleri işçi haklarını ödemesini isteyin. Yoksa Deniz Mimarlık burada çalışmaya ve haklarımızı gasp etmeye devam ettiği sürece biz buraya gelip sizi de rahatsız etmeye devam edeceğiz" dedi.

Deniz Mimarlık patronuna da seslenen Hezer "6 aydır ev kiralarımızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz. 29 Kodla işten atıp haklarımızı gasp ediyorsun. Biz evimize ekmek götüremezken sen villalarda yaşayıp lüks mekanlarda keyif yapıyorsun. Ama seni rahat bırakmayacağız. İş yaptığın şamtiyelerin, şirketlerin, gittiğin mekanların hepsinde seni teşhir edeceğiz. İş yapamaz hale geleceksin" dedi.

İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) Hazırlık Komiteleri adına yapılan konuşmada ise  "Oturduğunuz lüks villaları o villalarda giden yolları, arabaları işçiler yapıyor. Ama siz onları sömürüp keyif içinde yaşarken onlar evlerine ekmek götüremiyor. Sizin zenginliğiniz işçilerin gasp ettiğiniz haklarıdır. İşçi sınıfı da güçlerini birleştirecek ve sizin saltanatınızı yıkmasını bilecektir. Bizler de o gün işçileri geldiğinde açlığa mahkum ettiğinizi unutmayacak ve sizin kadar acımasız olacağız" dedi.

Limter İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır ülkenin dört bir yanında işçilerin insanlık dışı koşullarda yaşamaya mahkum edildiklerini, inşaaat patronlarının kasasını doldurmak, sefahatlerini sürdürmeleri için ekmek parasına çalışmak zorunda bırakıldıklarını, pandemi koşullarında dahi çalıştırıldıklarını belirtti.

Bakır "Eğer işçilere yaşam hakkı tanımazsanız, haklarını vermezseniz, her zaman, peşimizde olacağız. Eğer bizim çocuklarımız yiyecek bulamıyorsa, iyi bir yaşam sürmeyecekse, gün göremeyecekse siz de gün yüzü göremeyeceksiniz" dedi. Acarkent Sitesi yöneticilerine ve sakinlerine de seslenen Bakır, "İnşaat işçisi arkadaşlarımızın haklarının ödenmesi için buradayız. Ya arkadaşlarımızın gasp edilen haklarının ödenmesini sağlayın ya da Deniz  Mimarlık'ın burada barındırmayın. Biz bugün burada sesimizi yükselttik. Ama arkadaşlarımızın hakları ödenmezse bizi sitenizin içinde, iş yerlerinizde ve Deniz Mimarlık'ın bulunduğu her yerde bizi bulacaksınız. İşçi arkadaşlarımızla daima dayanışma içinde olacak ve size gün yüzü göstermeyeceğiz" dedi.

Devrimci Öğrenci Birliği adına yapılan konuşmada ise "Devrimci öğrenciler olarak  sınıfsız sömürüsüz bir dünyanın ancak işçi sınıfının iktidarıyla mümkün olduğunu, öğrenciler olarak bilimsel akademik anadilde eğitim mücadelesi verirken bu mücadelenin işçi sınıfının mücadelesiyle birlikte yürütülmesi gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle de inşaat işçisi arkadaşlarımızın gasp edilen hakları için verdikleri mücadelede onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz" dedi.

SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci ise işçi, sınıfının mücadelesini bulundukları her alanda desteklediklerini belirterek. "Bu kavga hepimizin kavgası. Bizler de bu sömürü düzenine kapitalizme karşı işçi sınıfının sıkılı yumruğuyuz. İşçi arkadaşımızın mücadelesinin yanındayız" diyerek emekten yana olan herkesi işçi sınıfının kapitalizme karşı mücadelesinde bir arada olmaya çağırdı.

Basın açıklaması sloganlarla sonlandırılarak buradan Kavacık'ta bulunan Işıklar Holding binası önüne gidildi. Işıklar Holding patronlarına seslenen Cadde 54 AVM işçileri, ana bayisi gibi çalışan Deniz Mimarlık'ın işçi haklarını gasp ettiğini bu nedenle de Deniz Mimarlık'ın yaptığı işçi sömürüsüne ortak olmamak için işçilerin haklarının ödenmemesine ortak olduğu belirtilerek, "Siz de işçilerin sömürüsüne ortak olmamak için işçilerin haklarının ödenmesini sağlayın" denildi. Eylem slogan alkışlarla sona erdi.