< Petkim Aliağa'da TİS imzalandı

Petkim ile Petrol-İş arasında anlaşmazlıkla devam eden toplu iş sözleşmesi bu sabaha karşı bağıtlandı.

Petkim Petrokimya Holding A.Ş. kapitalistleriyle fabrikada örgütlü Petrol-İş Aliağa Şubesi arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonuçlandı. Geçen TİS döneninde olduğu gibi 3 yıllık geçerli olacak TİS İzmir'de imzalandı.

Aliağa Şubesinin örgütlü olduğu Petkim İşyerinde, 20 Ocak 2020 tarihinde başlayan TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 23 Temmuz’a kadar devam etti. 23 Temmuz’da başlayan görüşmeler 24 Temmuz sabah saatlerine kadar sürdü. Bunun sonucunda Petrol-İş Sendikası anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Toplantıda Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Sekreter Salih Akduman, Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut, Petkim Yönetimi, Kiplas Yönetimi, Aliağa Şube Başkanı  Ahmet Oktay, Şube Başkan Yardımcısı Veysel Gündüz, Mevlüt Çınar (Mali), Petkim işyeri temsilcileri ve toplu sözleşme uzmanı Özgün Çelik Aygün yer aldı.

20 Ocak’ta başlayan görüşmeler pandemi koşulları nedeniyle bir süre askıya alınmıştı. Görüşmelerde en sona bırakılan skala, sözleşme süresi ve ücret zammı bu görüşmede bağıtlanarak sözleşme imzalandı.

Sözleşme süresi geçmiş sözleşmede bağıtlandığı hali ile 3 yıllık olarak kaldı.

Sözleşmede ücret zammı ise şöyle oldu:

•1.Altıncı Ay %10 + Skala 2 puan

•2.Altıncı Ay Enflasyon + Skala 2 puan

•3.Altıncı Ay Enflasyon

•4.Altıncı Ay Enflasyon

•5.Altıncı Ay Enflasyon + Skala 4 puan+2,5 refah payı

•6.Altıncı Ay Enflasyon