< "Nefessiz Bırakanlara Karşı Mücadeleye Devam"

KESK İstanbul Şubeler Platformu KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi talebiyle Kadıköy'de basın açıklaması yaparak "Bizi nefessiz bırakan politikaların hesabı soruluncaya dek mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

İSTANBUL - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, “KHK’lar gidecek biz kalacağız” şiarıyla yaptığı eylemlerine devam ediyor.

Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi önünde bir araya gelen kamu emekçileri, “KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız” ve “Biz Kazanacağız, Geri Döneceğiz” yazılı  pankartlar açtı.

“Haksız Hukuksuz KHK İle İhraç Edildim”, “Çalışma Hakkı Engellenemez”, "Anayasa Mahkemesi Kararı Uygulansın", "KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız” dövizleri taşıyan KESK üyeleri sık sık “KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız”, "İşimizi Geri Alacağız" sloganları attı.

Açıklama Suruç’ta hayatını kaybeden 33 düş yolcusunun anısına saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşundan sonra açıklama metnini KESK dönem sözcüsü Beyzade Sayın okudu. 15 Temmuz darbe girişiminin her türlü anti demokratik uygulamanın bahanesi edildiğini ve o günden sonra yapılan düzenlemelerin Türkiye’nin siyasal- toplumsal yapısını değiştirmeye dönük olduğunu söyledi.

KHK’larla 126 bin kişinin fişlenerek kamudan ihraç edildiğini belirten Sayın, ihraçlarla Anayasa ile güvence altına alınan çalışma hakkı başta olmak üzere temel hakların yok edildiğini ifade etti. Mecliste kurulan OHAL  Komisyonun  üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen 18 bin 100 dosyanın bekletildiğine dikkat çeken Sayın, kurulan komisyonun iktidarın etkisi altında çalışma yürüttüğünü söyledi.

Sayın,  "İhraç gerekçesi yargı kararı ile açıkça ortadan kalkmış olmasına rağmen başvuruların ret edilmesi komisyonun uluslararası sözleşmeleri, anayasayı ve yasaları hiçe saydığını ve suç işlediğini göstermektedir” dedi.

Yaşanan bütün hukuksuzlukların sorumlusunun iktidar olduğunu belirten Sayın, “Bu zulme artık bir son verilmelidir. Komisyon derhal lağvedilmeli, aldığı ret kararları iptal edilmelidir. Haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidir. Bu gerçekleşinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye, yaşatılan haksızlıkların, nefessiz bırakmayı, sosyal ölü haline getirmeyi amaçlayan politikaların hesabı verilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Açıklamayı sloganlarla bitiren kamu emekçileri buradan Suruç Anması'na gitti.