< < Almanya Bosch’da İnsan Zinciriyle Blokaj Eylemi

Almanya’da Bosch fabrikasında işçiler işten atmalara karşı insan zinciri oluşturarak üretim ve yönetim merkezini çevirerek bloke etti.

Almanya’da 3 bin işçi Stuttgart’ta bulunan Bosch’un üretim ve yönetim merkezini zincir oluşturarak bloke etti. Stuttgart-Feuerbach'taki üretim ve yönetim merkezinin çevresinde saat 11.00’de oluşturulan zincir eylemi 12.00’ye kadar sürdü.

Bosch'un Stuttgart-Feuerbach merkezinde 14.500 üretim ve büro emekçisi çalışıyor. TİS anlaşmalarında 2022 yılına kadar işten çıkarmalar olmayacağı sözünü veren Bosch yönetimi, bürokratik sendika yönetimlerinin de yardımıyla işçilerin kazanılmış haklarını gasp ediyor. Şirket yönetimi, Feuerbach ve Schwieberdingen'deki işletmelerinde 1.600 üretim ve büro emekçisinin işine son vereceklerini duyurmuştu.

İşçi zincirine katılan işçiler dizel kriziyle başlayan bu saldırıların Covid-19 salgını bahanesiyle daha da büyüyeceğini söylüyorlar. Bu saldırıları durdurmak ve çocuklarının geleceği için bu eyleme katıldıklarını belirtiyor.

İşletmenin çevresini oluşturdukları insan zinciriyle kuşatan işçiler işten atma saldırılarına karşı seslerini tepkilerini dile getirdiler. Bosch’un Schwieberdingen işletmesinden işçiler de dayanışmada bulunarak insan zincirinde yer aldılar.