< “Hükümet Ayasofya Derdinde Biz Canımızın”

Kayseri'deki Ergül Mobilya fabrikasında artan koronavirüs sayıları nedeniyle fabrikanın bazı bölümlerinde üretime ara verildi. İşçiler koronovirüse yakalanan sayısını arttığını ve hayatlarının risk altında olduğunu belirtti.

Kayseri’de bulunan Ergül Mobilya fabrikasında koronovirüse yakalanan işçi sayısı arttı. İşçiler, 30’ün üzerinde işçinin koronovirüs testinin pozitif olduğu bu nedenle çarşamba gününe kadar modüler bölümü hariç diğer bölümleri kapatıldığı belirtti.

 

Pozitif Vakaların Ardı Arkası Kesilmiyor”

Salgın süreci başladığında fabrikada köşe başlarına el dezenfektanı konulduğunu ateş ölçümü yapıldığını aktaran işçiler “Ama bunlar yeterli olmadı. ‘Normalleşme’ süreci başladı. Şimdi yemekhane, servisler normale döndü. Başlangıçta masalarda az kişi oluyordu. Çoğu kişi ayaküstü yemek yiyordu. Şimdi ise her şey normale döndü. Hal böyle olunca pozitif vakanın ardı arkası kesilmedi” diyor. İşçiler diğer yandan televizyonl kanallarında “Vatandaş dikkat etmiyor, önlem almıyor, dikkat etmiyor, ihmal ediliyor” şeklinde haberler yapılmasına da tepki gösterdi.

 

“Sipariş Çok Virüse Rağmen Üretime Devam”

Fabrikada çoğalan koronovirüs vakalarına rağmen modüler bölümün kapatılmamasını ise “Modüleri kapatırsa patron kâr elde edemez” diyerek açıklıyor.

İşçilern bir kısmı yeni işe başlayanlardan bulaşmış olabileceğini ve böylece yayıldığını düşünüyor.

İşçiler işin yoğun olduu gerekçesiyle üretimin devam ettiğini ve yeni işçiler alındığnı belirterek “Üretim yoğun. Yoğun olunca yeni işçi alımı oldu. Pozitif vakalara rağmen üretim sürüyor. Çünkü sipariş yetiştirmemiz gerek diyorlar. Boyahanenin neredeyse tamamının testi pozitif çıktı. Fabrikaya da oradan yayıldı. Yaklaşık 100-150 arasında işçi pozitif vaka ile temas ettiği için 14 gün karantinada olacak. Üretim sürerse mobilyaları alan vatandaşa virüs bulaşmaz mı?” diyerek fabrikadaki durumu aktardı.

 

Sendika Öldünüz mü Kaldınız mı Demiyor”

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Ağaç İş Sendikası üyesi olduklarını belirten Ergül Mobilya işçileri, şçilerle teması sonucu sendika temsilcisinin de karantinada olduğunun iletildiğini belirtti. “Sendika iki adet sıvı sabun, bir tane ıslak mendik ve küçük şişede kolonya verdi. Onun dışında öldünüz mü kaldınız mı diye soran yok”diyerek sendikanın ilgisizliğine tepki gösterdi.

 

İşçiler hükümetin sürekli olarak Ayasofya’yı gündeme getirmesine de değinerek, 30’un üzerinde koronovirüs tespit edilen işçi olmasına rağmen çalışmaya devam ettiklerini ve fabrikanın kapatılması gerektiğini, hayatlarının risk altında olduğunu belirterek “Hükümet Ayasof’yayı konuşuyor biz canımızın derdindeyiz” diyerek hükümetin de işçilerin durumunu görmezden gelmesine tepki gösteriyor.