< < 12 Yıldır Tazminatlarını İstiyorlar

12 yıldır gasp edilen tazminatlarını almak için mücadele veren Uzel Fabrika işçileri,  Rami’de bulunan fabrika önünde  gelerek, “Haklarımızı alana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Uzel Fabrikası 2008’de iflas ettiğini açıklayarak, yaklaşık bin 500 işçiyi tazminatlarını vermeden işten çıkardı. Fabrika işçileri, işten çıkarıldıkları tarihten bu yana tazminatlarını almak için  mücadele ediyor.

İşçiler, tazminatlarının ödenmesi için hafta sonları İstanbul Rami’de bulunan fabrika önünde eylem yapıyor. Uzel işçileri bu gün salgın nedeniyle daha az sayıda işçinim katılımıyla fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikası ile birlikte gerçekleştirilen eylemde “Uzel Fabrikasının Hileli Satışında Tazminatlarımızın gasp Edilmesine İzin Vermeyeceğiz” yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık, “Ölmek Var, Dönmek Yok”, “Direne Direne Kazanacağız”, "Tazminat Hakkımız Gasp Edilemez" sloganları atıldı.

 

"Devlet Eliyle Fabrika Soyuldu"

Tazminatı ödenmeyen işçilerden Suat Bektaş, 12 yıldır yaşanan hukuksal süreci ve yaşadıklarını aktardı. Devletin işçi haklarını savunması gerektiğini ifade eden Bektaş, ancak devletin eliyle fabrikanın soyulduğunu kaydetti. Bektaş, “Biz 50 emekli burayı koruyalım dediğimizde kabul etmediler. Çünkü burada hırsızlığı bizzat kendileri yaptı. O zamanki büyükşehir belediyesinin 20 tane zabıtası burada kamyon yükledi. Devlet benim sorunumu çözecek. Beni yönetenler çözüm bulmak zorundadır” dedi.

 "Birliğimize Sahip Çıkacağız"

Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ise, işçilerin verdiği mücadelenin haklı olduğuna dikkat çekerek, “İşçilerin ekmeği üzerinde oyun oynayanların hesap etmedikleri bir şey var. O da işçilerin örgütlü mücadelesi, kararlılığıdır. Bizim birliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Birliğimize sahip çıkacağız. Bozmaya çalışanlara karşı hep birlikte olacağız. İşçiler haklarını kazanana kadar bizler de sendikalar olarak sizlere sahip çıkacağız. Sonunda kazanan Uzel Fabrika işçileri olacaktır” dedi.