Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki sağlık emekçileri kurallara yemeklerin sağlık ve hijyen kurallarına uygun yapılmadığı gerekçesiyle yemek boykotu yaptı.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki sağlık emekçileri kurallara yemeklerin sağlık ve hijyen kurallarına uygun yapılmadığı gerekçesiyle yemek boykotu yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çıkan yemeklerin sağlık koşullarına uygun yapılmadığını belirterek süresiz boykot kararı aldığını açıkladı.

Sendika tarafından boykota ilişkin yapılan yazılı açıklamada, hastanenin yıllardır var olan sorunlara karşı yaklaşımı eleştirildi. 1 Tüm çözüm yollarının tıkanmasıyla birlikte hastanede  çalışanları ve yetkili sendika temsilciliği olarak uyarı niteliğinde üç gün boyunca hastane yemeğini boykot etme kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu üç günün sonunda taleplerimizin karşılanması bir tarafa hastane yönetimi adeta kör sağırı oynadı, ortaya konulan bu iradeyi hiçe sayarak sorunları sümen altı etmeyi sürdürüyor.  Bu nedenle buradan bütün duyarlı kamuoyuna sesleniyoruz; özellikle Covid-19 salgını sırası ve sonrasında kahramanlar olarak nitelendirilen biz sağlık emekçileri yeterli ve güvenli gıdaya ulaşamıyoruz.

Hastanemizde yediğimiz yemeğin besin niteliği ve çeşitliliği yeterli değil" denilerek sağlıklı, güvenli ve yeterli gıda ihtiyacı karşılanıncaya kadar yemek boykotunun süresiz bir şekilde devam edeceği belirtildi.  

Sendika tarafından yapılan açıklamada tespit edilen eksiklikllerin:

*Yemeklerin servis edilmesinde PS kodlu, ‘Benzen’ madde içeren ve kanserojen etkisi olan köpük ve çelik tabldot gibi hijyen koşullarına uygun olmayan materyallerin kullanılması,

*Yemek porsiyonlarını doyuruculuk, lezzet ve kalite olarak yeterli olmaması,

*Yemek çeşitliliği ve uyumunun dengeli ve besleyici olmaması,

*Tabldot, tabak, çatal, bıçak ve kaşıklar ile yemekhanenin genel temizliğinde hijyen kurallarına uyulmaması,

*Yemeklerde yağ, lezzet, tuz, kıvam, kokusu ve karbonhidrat dengesinin uygun olmaması,

*Radyasyona maruz kalan hastane emekçilerinin günlük tüketmesi gereken süt ve süt ürünlerinin karşlanmaması, olduğu belirtildi.

Sağlık Emekçilerinin sağlıklı yeterli beslenme için taleplerinin ise,

En az 4 çeşit ve doyurucu yemek tüketmek, sofradan doyarak kalkmak istiyoruz, herkese ulaşılabilir, hijyenik ve besin değeri yüksek gıda çeşitliliği,

Yemekhanede olduğu gibi tüm servislerde teknik şartnameye de uygun olan porselen ve yine hijyene uygun çatal kaşık ve  tabakta yemek yemek" olduğunu belirtti.

Sendika tarafından yapılan açıklamada "Diyarbakır Şubemiz, Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yemek şirketinin çıkardığı yemeklerin hijyen kurallarına uygun olmaması, porsiyon yetersizliği, kötü malzeme kullanımı ve idare tarafından yeterli denetimin yapılmaması nedeniyle 29-30 Haziran ve 1 Temmuz günlerinde yemekhane boykotu gerçekleştirdi" denilerek, hastanedeki bütün servis ve birimlerde emekçilere simit ve ayran dağıtıldığı aktarıldı.