< "Haklarımızın Budanmasına İzin Vermeyeceğiz"

.

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyeleri Kadıköy Belediyesi önünde "Kıdeme Uzanan Eller Kırılsın", Kıdem Hakkımız Söke Söke Alırız" dedi.

İSTANBUL- Kıdem tazminatının gasp edilmesine karşı Genel İş Sendikası üyeleri Kadıköy Belediyesi önünde eylem yaparak "Kıdem Hakkımız Söke Söke Alırız' dedi. Kıdem tazminatının Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında fona devredilmesine karşı sendikaların eylemleri devam ediyor. Bugün Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel İş) İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şubesi üyeleri, kıdem tazminatlarının fona devredilmesine karşı Kadıköy Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve HDP Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse’nin destek verdiği açıklamaya, çok sayıda sendika üyesi katıldı. “Kıdem Tazminatımıza Dokunma” yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık “Kıdem Haktır Gasp Edilemez”, “Kahrolsun İşçi Düşmanları Yaşasın Mücadelemiz”, "Kıdeme Uzanan Eller Kırılsın" sloganları atıldı. 

 

"Kıdem Tazminatına Dokunulmasına İzin Vermeyeğiz"

Genel İş İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan,  işçi sınıfının 90 yıla yakın bir süredir sahip olduğu kazanılmış en köklü hakkı olan kıdem tazminatının ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirterek "Sermaye ve iktidarların işçi sınıfının 'sinir uçları" ile oynuyor" dedi. Arıkan, kıdem tazminatının “Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi” adı altında fona aktarılarak, esnek-güvencesiz çalıştırmayı yaygınlaştırılıp, yok edilmek istendiğini söyleyen Arıkan, “Kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya, daraltmaya, budamaya, işçi sınıfının belirli kesimlerini bu haktan mahrum etmeye yönelik her girişim, direnişle karşılanacaktır ve işçi sınıfı kıdem tazminatına o ya da bu biçimde dokunulmasına izin vermeyecektir” dedi.

 

İstanbul'da Eyleme Devam Ankara'ya Yürüyüş...

Tüm işçi sınıfı ile sendikaların kıdem tazminatına karşı birlik olup dayanışmayı büyütmesi çağrısında bulunan Arıkan, işçiler olarak haklarına karşı alanlarda mücadele edeceklerini ifade ederek, Arıkan, haklarına yönelik saldırıların devam etmesi halinde Ankara’ya yürüyeceklerini söyledi. İstanbul'da eylemlerin süreceği ifade edilen açıklamada, kıdem tazminatının gasp edilmesine karşı Cuma günü de Kartal'da basın açıklaması yapılacağı belirtildi.