Baroların seçim sistemi ve Avukatlık Kanunu’nda yapılacak değişikliğe ilişkin avukatların ve baroların tepkileri devam ediyor. Bir çok ilde barolar avukat meslektaşlarına miting, basın açıklaması ve protesto eylemi duyurusu yapıyor.

Baroların seçim sistemi ve Avukatlık Kanunu’nda yapılacak değişikliğe ilişkin avukatların ve baroların tepkileri devam ediyor. Bir çok ilde barolar avukat meslektaşlarına miting, basın açıklaması ve protesto eylemi duyurusu yapıyor. İzmir Barosu’nun ardından Mersin ve Antep Baroları da “Büyük Savunma Mitingi” ve kentlerde eylem için çağrıda bulundu.

MERSİN

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşil boğaz 29 Haziran Pazartesi günü Mersin Adliyesi Otoparkı’nda yapılacak mitinge avukatların cübbeleriyle katılması çağrısında bulundu.

Savunma mitingine ilişkin yapılan yazılı açıklamada “Savunma mitingine sen de katıl, savunmaya destek ol. Baroları böl, parçala, yönet ve savunmayı susturma projesine kalkan olmak için, bu projeyi asla kabul etmeyeceğimizi, sindirmeyeceğimizi ve hiçbir otoriteye teslim olmayacağımızı bir kez daha haykırmak için 29 Haziran Pazartesi günü saat 12.15’de Mersin Adliyesi otoparkında düzenleyeceğimiz 'Savunma Mitingine' tüm meslektaşlarımızı cübbeleriyle, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak katılmaya, savunmaya destek olmaya çağırıyoruz. Gün birlik olma günüdür. Bu davet bizim, bu davet hepimizin” denildi.

 ANTEP

Antep Barosu yönetim kurulu tarafından da avukat meslektaşlarına gönderilen yazılı duyuruyla 30 Haziran Salı günü Eski Adliye binası önünde basın açıklamasına katılım çağrısı yapıldı.

Antep Barosu’ndan gönderilen çağrıda “Değerli Meslektaslarımız,mesleğimiz ve meslek kuruluşlarımızla ilgili çok cidd ibir tehdidin arifesindeyiz. Tüm meslektaşlarımızı her ortamda var gücü ile barolara ve mesleğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Mesleğimizin bağımsız yargının geleceği için, baroları bölme, sesimizi kısmaya yönelik yapılacak değişikliklere karşı güçlü bir şekilde hayır demek için 30.06.2020 Salı günü saat 12.30’da eski adliye binası önünde basın açıklaması yapılacaktır. Tüm meslektaşlarımızın katılımı öneml arz etmektedir” denildi.

Ayrıca çağrıda ülkedeki tüm avukatların katılımı ile 4 Temmuz Cumartesi günü Ankara’da geniş katılımlı “Büyük Savunma Mitingi” yapılacağı ve barodan Ankara’ya araç kaldırılacağı belirtildi.