Antep Havalimanı Şantiyesinde 3 Gözaltı

Antep Havalimanı inşaatında işçilere destek veren İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği temsilcisi 3 kişi polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Antep Havalimanı inşaatında hakları gasp edilen ve şantiyeden atılmak istenen işçilere destek destek veren İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği temsilcisi 3 kişi patronların 'hırsızlık' iftirası ve şikayeti üzerine polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

EMT İnşaat A.Ş'nin yüklenici firma olduğu Antep Havalimanı şantiyesinde 2 ay süreyle çalışmak üzere taşeron firma Beyoğlu A.Ş. ile anlaşarak Samsun'dan Antep'e gelen 23 işçi Cuma günü hakları ödenmeden işten çıkarıldı.

15 gün çalıştırılıp hakları da gasp edilerek işten çıkarılan işçiler ücretlerinin ödenmemesi üzerine şantiyeyi terk etmedi. İşçilerin haklarını gasp eden patronlar, işçileri zorla şantiyeden atmak için polis çağırdı.

İşçilerin zorla çıkarılmaya çalışılması üzerine dayanışmaya giden İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği üyeleri şantiyeden çıkarılmak istendi.

İşçiler dayanışmaya gelen İşçi arkadaşlarını bırakmak istemeyince polis işçilere ve desteğe gelenlere saldırarak darp etti.

Patronların 'hırsızlık' iddiasında bulunarak, zorla şantiyeden çıkarılmasını istemesi üzerine polis İşçi Temsilcileri Konseyi ve Emeğin Gücü Derneği temsilcisi 3 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların Antep Havalimanı karakoluna götürüldüğü belirtildi.