Sendikaya üye olmalarının ardından 25 işçinin işten atıldığı, Çerkezköy'de bulunan MTN Plastik’te işçilerin eylemlerine devam ediyor.

MTN Plastik fabrikasında işten atma saldırısına karşı işçiler her gün vardiya giriş çıkışlarında fabrika önüne gelerek eylem eylemlerini sürdürüyor. Bugün aileleriyle birlikte gelen işçilere Trelleborg, Tristone ve Hakan Plastik’ten işçiler ve sendika temsilcileri de gelerek destek verdi.

İşçilerin işten atamalara karşı mücadele etmesiyle patronun baskıları da artıyor ve işten atma saldırısı devam ediyor. Yeni işten çıkarılan işçilerle beraber toplam olarak işten çıkarılan işçi sayısının 35’i bulmuş bulduğu MTN Plastik’te içerideki işçilerle işten atılan ve eyleme geçen işçilerin bağını kesmek için fabrika önüne fabrika yapımlarında kullanılan beton bloklar dizelerek set çekilmeye çalışılıyor.

 

30 Gün Çalıştırıp 15 Gün Gösterildi

Bu süreçte patronun kendilerini 30 gün boyunca çalıştırdığını, ama kısa çalışma ödeneğinden de yararlandığını aktaran işçiler, 15 gün çalışıyormuş gibi gösterildiğini ifade ediyor.

Bu süreçte 1500 TL’ye varan paralarını patronun gasp ettiğini ve bunu soran işçilerin de insan kaynakları tarafından işten atmakla tehdit edildiğini söyleyen işçiler, örgütlenme sürecinin de bu haksız ve hukuksuz uygulamalarla hızlandığını belirtti. İşçiler , 30 gün boyunca çalışan işçinin hesabına 600 TL para yattığını söyledi.

İşçiler 16-24 vardiyası girişinde işe gelen işçi arkadaşlarını “Pandemi Bahane Sömürü Şahane”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek”, sloganları ile karşıladı. Ardından desteğe gelenlerle birlikte fabrika çevresinde yürüyüş yapıldı. İşçiler sloganlarla işçi arkadaşlarını mücadeleye ve örgütlenmeye çağırdılar.

 

İşçilere Polis Baskısı

İşçilerin fabrika önünde sloganlarla yaptığı eylem polis baskısıyla da karşılaşıyor. Bugün bir saat boyunca konvoy biçimde yapılacak olan eylemin polisin baskısı sonucu, Lastik-İş Sendikası yöneticilerinin de geri adımı ile basın açıklamasına çevrildiği belirtildi. 

Lastik-İş Çerkezköy Bölge Temsilcisi Mehmet Gencay, okuduğu basın açıklamasında, patronun işçilere uyguladığı baskıya, hayata geçirdiği hukuksuz uygulamalara ve polis baskısına değindi. Tüm engellemelere rağmen sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Basın açıklaması Lastik-İş Genel Başkanının da geleceği, Pazartesi günü yapılacak olan basın açıklamasının duyurusuyla bitirildi.